back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άγονος ο διαγωνισμός για τα ΕΛΠΕ – Δεν κατατέθηκε καμία προσφορά

Διαβάστε επίσης

Άγονος κρίνεται ο διαγωνισμός για τα ΕΛΠΕ καθώς καμιά δεσμευτική προσφορά δεν κατατέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Έτσι ο διαγωνισμός για τα ΕΛΠΕ ένα χρόνο μετά την προκήρυξή του και μετά από πολλές χρονικές αναβολές λόγω του μεγέθους και του σύνθετου αντικειμένου του ομίλου τέλειωσε άδοξα.

Στον διαγωνισμό μετείχαν η ελβετική εταιρεία Glencore σε συνασπισμό με την αμερικανική εταιρεία Carlyle και η ολλανδική Vitol η οποία έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την αλγερινή κρατική εταιρεία ενέργειας Sonatrach και σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ η απόφασή τους να απέχουν από το διαγωνισμό συνδέεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον οι οποίες επηρεάζουν τις κοινοπραξίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

Για λόγους που αφορούν στους ίδιους τους υποψήφιους επενδυτές και πρόσφατες εξελίξεις
στο διεθνές περιβάλλον, οι οποίες επηρεάζουν τις κοινοπραξίες, δεν κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές από τα επενδυτικά σχήματα που συμμετείχαν στην B’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Πετρελαίων (από κοινού πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ και την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συγκληθεί άμεσα για να εξετάσει τα επόμενα βήματα.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα