back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γερμανία: λιγότερες επιθέσεις σε μουσουλμάνους και τζαμιά το 2018

Διαβάστε επίσης

Οι επιθέσεις και τα εγκλήματα μίσους εναντίον μουσουλμάνων και μουσουλμανικών τεμενών στη Γερμανία μειώθηκαν το 2018, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Neue Osnabrücker Zeitung. Οι ειδικοί, ωστόσο, προειδοποιούν ότι ο αριθμός των επιθέσεων ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι μεγαλύτερος, διότι αρκετές εξ αυτών δεν καταγγέλλονται.

Κατά την περσινή χρονιά, έγιναν καταγγελίες για 813 περιστατικά. Ο αντίστοιχος αριθμός το 2017 ήταν 950.

Αυξήθηκαν οι τραυματίες

Ενδιαφέρον, εντούτοις, παρουσιάζει το γεγονός ότι ο αριθμός όσων τραυματίστηκαν σε αυτές τις επιθέσεις σημείωσε σημαντική αύξηση από 32 σε 54. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι “τελικοί” αριθμοί μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτεροι, καθώς παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην υποβολή καταγγελιών.

Η έκθεση, εν μέρει, δημοσιοποιήθηκε έπειτα από επερώτηση του κόμματος Η Αριστερά στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Ακροδεξιά κίνητρα

Σύμφωνα με τις αρχές, τα περισσότερα αδικήματα αυτού του είδους διαπράττονται από ακροδεξιούς εξτρεμιστές. Στην έκθεση αναφέρεται ότι στα μουσουλμανικά τεμένη βρέθηκαν σβάστικες ζωγραφισμένες με σπρέι, ενώ τα θύματα είχαν λάβει απειλητικές επιστολές, είχαν υποστεί λεκτική βία, καταστροφή περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ παρατηρήθηκαν και φαινόμενα υποκίνησης μίσους. Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι σε θέση να υπολογίσει το οικονομικό κόστος αυτών των επιθέσεων.

Οι στατιστικές είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου, διότι πολλές επιθέσεις δεν καταγράφονται”, δηλώνει στην εφημερίδα η Ούλα Γέλπκε, τομεάρχης εσωτερικών του κόμματος Η Αριστερά.

Παρατηρητής επιθέσεων μίσους

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων, Αϊμάν Μαζιέκ, κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας να ορίσει παρατηρητή των επιθέσεων κατά των μουσουλμάνων.

Μείωση των προσφύγων, μείωση και των επιθέσεων

Ο Μαζιέκ υποψιάζεται ότι η μείωση των επιθέσεων εναντίον των μουσουλμάνων οφείλεται σε έναν βαθμό, διότι έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που εισέρχονται στη Γερμανία.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα