back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Λαθήρας: «Πληθαίνουν τα φαινόμενα φασιστικής βίας»

Διαβάστε επίσης

«Πληθαίνουν ανησυχητικά τα φαινόμενα φασιστικής βίας. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση των δημοκρατικών ανθρώπων», δήλωσε ο Γιάννης Λαθήρας καθηγητής και μέλος της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν γονείς – μέλη του ΚΚΕ, έξω από δημοτικό σχολείο στις Συκιές.

«Φαίνεται πάντως πως έχουν στοχοποιήσει τα σχολεία», τόνισε ο κ. Λαθήρας  μιλώντας στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας άνδρας με μπλουζάκι του «Ιερού Λόχου» μπήκε στο σχολείο, πήρε το μικρόφωνο από τον διευθυντή, έβρισε και προπηλάκισε τους παρευρισκομένους και μετά κάλεσε την αστυνομία η οποία απομάκρυνε τους γονείς.

«Φοβόμαστε τις αντιδράσεις»

«Υπάρχει μια τέτοια ατμόσφαιρα από την παρουσία τέτοιων ομάδων, οι οποίες εμφανίζονται είτε ως Κίνημα, είτε ως Ιερός Λόχος, είτε ως Χρυσή Αυγή, αλλά δεν ξέρουμε ποια μπορεί να είναι η μεταξύ τους σχέση», σημείωσε ο καθηγητής και μέλος της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και τόνισε: «Φοβόμαστε τις αντιδράσεις από την άλλη πλευρά την ΑΝΤΙΦΑ και το ενδεχόμενο οι συνθήκες αυτές να δυναμιτίσουν επικίνδυνες καταστάσεις».

Νewsroom Aθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα