back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έλληνες γελοιογράφοι ζωγραφίζουν τη Δημοκρατία σε κρίση

Διαβάστε επίσης

Έκθεση γελοιογραφίας «DEMOCRISIS– Δημοκρατία σε κρίση»

Η Δημοκρατία βιασμένη. Η Δημοκρατία κυνηγημένη από αγριεμένους λύκους ή καθισμένη πάνω στην βόμβα του Εθνικισμού. Να την απειλούν τα μαύρα χέρια του φασισμού, της τρομοκρατίας, του λαϊκισμού. Να δέχεται επίθεση με νερό από άρμα της αστυνομίας. Αυτές είναι μερικές από τις ιδέες Ελλήνων γελοιογράφων, που μετατράπηκαν σε σκίτσα με θέμα «Δημοκρατία σε κρίση».

 «DEMOCRISIS»

Στις γελοιογραφίες αποτυπώνεται τόσο η απαξίωση των θεσμών στη χώρα μας όσο και το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Ο αριστοτέχνης της σάτιρας και αγαπημένος Ιταλός γελοιογράφος Αλτάν σημειώνει σε ένα σκίτσο του «Όνειρο για τον καινούργιο χρόνο μια μη κερδοσκοπική Δημοκρατία».

«DEMOCRISIS»

Η έκθεση

Στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό «Σύνταγμα» πραγματοποιείται η Έκθεση γελοιογραφίας « DEMOCRISIS– Δημοκρατία σε κρίση» από 1 Απριλίου και ως τις 7 Απριλίου 2019 την οποία οργανώνει η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων για 4η συνεχόμενη χρονιά

Στην έκθεση, συμμετέχουν 32 Έλληνες αλλά και 10 Ιταλοί γελοιογράφοι σε μια προσπάθεια της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων να συστήσουν στο ελληνικό κοινό σκιτσογράφους από όλον τον κόσμο.

Οι Αθηναίοι

Μεγάλο ενδιαφέρον για την έκθεση δείχνει το Αθηναϊκό κοινό. Οι πολίτες, παρότι περαστικοί από το χώρο του Μετρό. στέκονται και μελετούν τις γελοιογραφίες.

Ο Altan παρών στην έκθεση

Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο διάσημος εκπρόσωπος της ιταλικής και παγκόσμιας γελοιογραφίας, ο ζωντανός θρύλος Francesco Tullio Altan. Την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 19.00μ.μ. στον χώρο της έκθεσης θα υπάρξει εκδήλωση- γνωριμία και συνομιλία του κοινού με τον Altan και Έλληνες και Ιταλούς σκιτσογράφους.

Η έκθεση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

«DEMOCRISIS»

Συμμετέχοντες γελοιογράφοι

Ιταλοί

Altan, Lido Contemori, Giorgio Franzaroli, Giovanni Sorcinelli – Giox, Enzo Lunari, Marco de Angelis, Marilena Nardi, Mario Natangelo, Sergio Staino, Pietro Vanessi

Έλληνες

Τάσος Αναστασίου, Ιάκωβος Βάης, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, John Antono, Χρήστος Ζωίδης, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Σάκης Κουτσαντάς, Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Κώστας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Σπύρος Ορνεράκης, Αλέξια Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Κώστας Σκλαβενίτης, Soloup, Soter, Στάθης (Σταυρόπουλος), Ηλίας Ταμπακέας, Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ

Ώρες λειτουργίας: 9.00 – 21.00 καθημερινά

Είσοδος ελεύθερη

«DEMOCRISIS»

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα