back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρόβλεψη σοκ για την ανάπτυξη από την Τράπεζα της Ελλάδος

Διαβάστε επίσης

Σε θεαματικό ψαλίδισμα των εκτιμήσεων στα επίπεδα του 1,8% έως 1,9% για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2019 προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι, η πρόβλεψη του Υπουργείου Οικονομικών, όπως αυτή περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό, προβλέπει για το 2019 ανάπτυξη 2,5% και η πρόβλεψη της ΤτΕ ουσιαστικά έρχεται να ανατρέψει την κυβερνητική αισιοδοξία.

Στην έκθεση Στουρνάρα επισημαίνεται η ανάγκη άμεσων και δραστικών λύσεων για τη μείωση των κόκκινων δανείων, η υποχρέωση προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών και ιδιαίτερη προσοχή και θα γίνεται ξεκάθαρη επισήμανση στο ζήτημα των αναδρομικών που απειλούν να εκτροχιάσουν πλήρως την ελληνική οικονομία

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) των ελληνικών τραπεζών διαμορφώθηκαν στα 81,8 δις ευρώ ή στο 45,4% των συνολικών δανείων στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η αναθεωρημένη εκτίμηση περιλαμβάνεται στην έκθεση του διοικητή που δημοσιοποιείται σήμερα με αφορμή τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας.

Νίκος Καρούτζος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα