back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νιαζί Κιζιλγιουρέκ: Συμβολική η ήττα του AKP στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε ανοίγματα προς την Δύση καθώς τόσο η οικονομία της χώρας όσο και η εξωτερική πολιτική που έχει εφαρμόσει δεν σηκώνουν άλλο αντιπαλότητα, διατύπωσε ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ καθηγητής τουρκικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο ο κ. Κιζιλγιουρέκ είπε ότι είναι η ώρα να αποφασίσει ο Ερντογάν εάν θα εμείνει στην πόλωση και στην πολεμική ρητορεία συρόμενος από τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος Μπαχτσελί: «Θα χρειαστεί να κάνει μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία και ανοίγματα στον δυτικό κόσμο και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτά όλα αυτά με την εξάρτηση που έχει από τον Μπαχτσελί. Αυτή είναι η πρόκληση για τον Ερντογάν, ποια κατεύθυνση θα επιλέξει να ακολουθήσει».

Όσον αφορά την ήττα του ΑΚΡ στην Κωνσταντινούπολη, είπε, ότι είναι μια συμβολική ήττα για τον Τούρκο Πρόεδρο καθώς 25 χρόνια πριν ξεκίνησε από εκεί την πολιτική του καριέρα όταν και εξελέγη Δήμαρχος και από τότε κέρδιζε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αλλά τώρα φαίνεται ότι αρχίζει η αντίθετη πορεία. Όπως λένε, όποιος κερδίζει την Κωνσταντινούπολη κερδίζει την Τουρκία.

Νewsroom Aθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα