back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα σενάρια της πρόκρισης στα playoffs

Διαβάστε επίσης

Στο χέρι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού βρίσκεται η πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague, καθώς αν νικήσουν στα παιχνίδια που απομένουν θα εξασφαλίσουν την πρόκριση ανεξαρτήτa από τα αποτελεσμάτα των άλλων διεκδικητών.

Με την ήττα του από τη Ρεάλ με 74-73 στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να σφραγίσει από το βράδυ της Πέμπτης και μαθηματικά την πρόκρισή του στα playoffs της Euroleague.

Το ρεκόρ των πρασίνων έπεσε στο 15-14 μετά από 29 αγωνιστικές, ωστόσο το τριφύλλι εξακολουθεί να ελέγχει την υπόθεση «πρόκριση».

Αν την τελευταία αγωνιστική (30η) επικρατήσει στο ΟΑΚΑ της αδιάφορης Μπουντούτσνοστ, τότε θα πάρει το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά χωρίς να ενδιαφέρεται τι θα κάνουν οι αντίπαλοί του.

Τα σενάρια (με νίκη επί της Μπουντούτσνοστ)

Ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 6ος αν: Η Μπασκόνια κάνει 0/2 απέναντι στην Εφές (εντός) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός) κι ο Ολυμπιακός κάνει 0/2 ή 1/2 στο ΣΕΦ απέναντι στη Ζάλγκιρις Κάουνας και Νταρουσάφακα.

Ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 7ος αν: Η Μπασκόνια κάνει 1/2 (Αναντολού Εφές εντός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός) κι ο Ολυμπιακός 1/2 (Ζάλγκιρις Κάουνας και Νταρουσάφακα εντός έδρας).

Ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 8ος αν: Η Μπασκόνια κι ο Ολυμπιακός κάνουν και οι δύο το 2/2.

Ο Ολυμπιακός…ορίζει τη μοίρα του

Την τύχη του όμως ορίζει απόλυτα και ο Ολυμπιακός, εφόσον κάνει το 2Χ2, όμως μετά το «δώρο» που έκανε η Φενέρμπαχτσε που νίκησε την Αρμάνι στο Μιλάνο με 104-90.

Πλέον η Αρμάνι μπορεί να φτάσει στο 15-15, εάν νικήσει εκτός έδρας την Αναντολού Εφές και η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ στο 16-14, αρκεί να πάρει στο ΣΕΦ νίκες με Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα. Σε αυτό το σενάριο, το οποίο είναι και το καλύτερο, θα βρεθεί στην οκτάδα ό,τι κι αν γίνει στους άλλους αγώνες της 30ης αγωνιστικής.

To σενάριο πρόκρισης με μία νίκη

Ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί ακόμη και στην περίπτωση που το αποτέλεσμα με τη Ζαλγκίρις είναι αρνητικό. Σε αυτό το σενάριο όμως πρέπει η Μπασκόνια να κάνει 0/2 (Με Εφές εντός και ΤΣΣΚΑ εκτός) και η Ζάλγκιρις και η Αρμάνι Μιλάνο να ηττηθούν από την Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός) και την Εφές (εκτός) αντίστοιχα στην τελευταία αγωνιστική.

Έτσι ο Ολυμπιακός θα βρεθεί σε ισοβαθμία με τους Βάσκους έναντι των οποίων υπερέχει. Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο μετά την ολοκλήρωση της 29ης αγωνιστικής από ψε το βράδυ.

Η Μακάμπι νίκησε τη Γκραν Κανάρια με 90-55 και παρέμεινε και αυτή στη «κόλπο», με λίγες ελπίδες, ενώ με ενδιαφέρουν αναμένονται τα αποτελέσματα στα παιχνίδια της Μπασκόνια με την Εφές, αλλά και της Μπάγερν με τη Νταρουσάφακα.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα