back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ε.Ανδρεαδάκη: Αργήσαμε να κάνουμε κτηματογράφηση στη χώρα

Διαβάστε επίσης

“O πρώτος και βασικός λόγος για τον οποίο πρέπει να υποβάλουμε δήλωση στο Εθνικό Κτηματολόγιο είναι για να γίνει κτηματογράφηση στη χώρα μας” λέει στον “Αθήνα” 9.84 η κα Ελεονώρα Ανδρεδάκη, διευθύντρια νομικής υπηρεσίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Όπως σημειώνει στα υποθηκοφυλακεία όπου υπάρχουν οι τίτλοι των ακινήτων, δεν υπάρχει κτηματολογικό διάγραμμα με τα ακίνητα, το Ε9 δεν έχει πουθενά εντοπισμένα τα ακίνητα η δεν έχουν συντεταγμένες.

Στην συνέντευξή της η κα Ανδρεαδάκη επισημαίνει ότι δεν θα γίνει ξανά δήλωση για το ίδιο ακίνητο ακόμα και εάν συναλλαχθεί κανένας επί αυτού του ακινήτου. “Κάποιος δεν γνωρίζει που είναι το ακίνητο. Έχει ένα συμβόλαιο και προσέρχεται στα γραφεία κτηματογράφησης λέγοντας βρείτε το μου.Αυτό δεν είναι κάτι που το κάνει κανείς εάν ο ίδιος δεν ξέρει που βρίσκεται το ακίνητο. (…)Ένας από τους λόγους που δυσκολευόμαστε πολύ τώρα, είναι ότι πράγματι έχουμε αργήσει να κάνουμε κτηματογράφηση στη χώρα. Αυτοί που γνώριζαν την γη δεν ζουν πια και οι δικές μας οι γενιές έχουν γνώση μηδενική.

Όπως ανέφερε η κα Ανδρεαδάκη στην εκπομπή “Καθαρή έξοδος” με την  Τζίνα Μοσχολίου και Νεκτάριο Νώτη, η Ελλάδα ολόκληρη αυτή τη στιγμή είναι υπό κτηματογράφηση ενώ η προσέλευση δεν είναι μεγάλη και ο λόγος είναι ότι ο κόσμος δεν έχει προετοιμαστεί.
“Η διαδικασία διαρκεί 3 με 4 χρόνια. Αν δεν δηλώσεις ενδεχομένως, στην ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, το ακίνητο να φανεί αγνώστου ιδιοκτήτη ή επειδή κάποιος άλλος το δήλωσε να φανεί ότι είναι κάποιου άλλου το ακίνητο.  Επομένως αρχίζουν οι διαδικασίες διορθώσεων μέσω ενστάσεων, όμως οι δυνατότητες των εκπρόθεσμων δηλώσεων υπάρχει μέχρι κάποια συγκεκριμένη στιγμή πριν την λήξη της διαδικασίας κτηματογράφησης”

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα