back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Βροχή» δικογραφιών στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Βροχή δικογραφιών απόψε στη Βουλή, είτε για άρσεις βουλευτικής ασυλίας, είτε για ενεργοποίηση των διαδικασιών περί ευθύνης υπουργών.

Οι πιο σημαντικές αφορούν τη μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά και την παραγγελία της εισαγγελίας πρωτοδικών για παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας από τον Παύλο Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η άλλη ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη βουλή στηρίζεται στη έγκληση πολίτη που έχασε συγγενικά του πρόσωπα στην πυρκαγιά στο Μάτι και στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Παναγιώτη Σκουρλέτη και του τέως αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα.

Επίσης στη Βουλή διαβιβάστηκε και η υπόθεση με τα ανείσπρακτα 241 εκ ευρώ από επιστροφές φαρμακευτικών εταιρειών την περίοδο 2006 έως 2010 και στην οποία ελέγχονται τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Γιώργος Αλογοσκούφης και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Για τις δυο τελευταίες περιπτώσεις στα κόμματα πλέον εναπόκειται αν θα κινήσουν τις διαδικασίες για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα