back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις 6 και 7 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές

Διαβάστε επίσης

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους από τα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά Λύκεια, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια αρχίζουν τις δικές τους εξετάσεις μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019.

Όπως κάθε χρόνο, στην πρεμιέρα τους οι υποψήφιοι τόσο από τα ΓΕΛ όσο και από τα ΕΠΑΛ εξετάζονται στη Νέα Ελληνική Γλώσσα. Για τα Γενικά Λύκεια τελευταία ημέρα εξέτασης είναι η Τρίτη 18 Ιουνίου, ενώ δύο ημέρες αργότερα, στις 20 του μήνα ολοκληρώνονται οι εξετάσεις και για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Αμέσως μετά θα αρχίσει η εξέταση των ειδικών μαθημάτων. Αρχές Ιουλίου αναμένονται οι βαθμολογίες και λίγες ημέρες μετά οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους, με τις βάσεις να ανακοινώνονται όπως κάθε χρόνο τέλος Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται, ότι είναι ο τελευταίος χρόνος εφαρμογής του παρόντος συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς από του χρόνου οι υποψήφιοι θα αντιμετωπίσουν το νέο εξεταστικό, η δημόσιο διαβούλευση για το οποίο παρεμπιπτόντως ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών της Βουλής. Ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου πάντως είχε εκτιμήσει ότι θα ψηφιστεί στις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Το πρόγραμμα

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα