back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην Ολομέλεια η τροπολογία για την προστασία της κύριας κατοικίας

Διαβάστε επίσης

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται η τροπολογία για την προστασία της κύριας κατοικίας, η οποία στην αρμόδια επιτροπή υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Η τροπολογία αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία απόψε ή το αργότερο αύριο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών εν ευθέτω χρόνο, άφησε ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για μικρές διαφορές της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Προαιρετική η υπαγωγή στο νέο νόμο, για τους περίπου 130.000 δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη και περιμένουν την εκδίκαση σε Ειρηνοδικείο.

«Δεν ισχύει ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο είναι χειρότερο από τον νόμο Κατσέλη. Το πλαίσιο προστασίας είναι το πιο ισχυρό σε ισχύ αυτή τη στιγμή στην ΕΕ. Έχει την δυνατότητα να εντάσσονται επιχειρηματικά δάνεια», είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και στη Νόνη Καραγιάννη, ο Κώστας Ζαχαριάδης Διευθυντής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«H κυβέρνηση απλά είπε ότι συμφωνεί με την εισήγηση μας. Περιμένουμε συνεπώς αν το εννοεί να λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 στην εκπομπή «Καθαρή Έξοδος» και στους Νεκτάριο Νώτη και Τζίνα Μοσχολιού, σχετικά με την τροπολογία ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας. «Αν δεν ψηφιστεί η ρύθμιση, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την προστασία της α κατοικίας», τόνισε σχετικά με την θετική ψήφο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προαιρετική είναι η υπαγωγή στο νέο νόμο για την προστασία της α΄ κατοικίας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ανοίξει για τους περίπου 130.000 δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη και περιμένουν την εκδίκαση σε Ειρηνοδικείο. Για να ρυθμίσουν το δάνειό τους με το νέο καθεστώς θα πρέπει να παραιτηθούν από την προηγούμενη αίτηση.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα