back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπαράζ εκπρόθεσμων τροπολογιών στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Μπαράζ εκπροθέσμων τροπολογιών, κατατέθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, για τις επενδύσεις που αναμένεται να ψηφιστεί αργά το βράδυ, στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Εκτός από την  επίμαχη τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας κατατέθηκαν ρυθμίσεις για διάφορα ζητήματα.  

Ένεση οικονομικής ενίσχυσης για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις

Το νέο καθεστώς ενίσχυσης αφορά στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και προβλέπει ότι το συνολικό ύψος ενίσχυσης ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι ορίζει η τροπολογία

Το περιεχόμενο της τροπολογίας καθορίζει τους δικαιούχους των ενισχύσεων, τα είδη των επενδυτικών σχεδίων, που υπάγονται στο ανωτέρω καθεστώς, τις επιλέξιμες δαπάνες, τα είδη των ενισχύσεων (κίνητρα φορολογικής απαλλαγής, επιχορήγησης, επιδότησης του κόστους της δημιουργημένης απασχόλησης κλπ), καθώς και τη διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των ανωτέρω επενδυτικών σχεδίων. Ταυτόχρονα, παρέχεται δυνατότητα σε εταιρείες που θα υποβάλουν αίτηση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης έως και 28.6.2019 να έχουν αναπτύξει νέα δραστηριότητα πριν την υποβολή της αίτησης χορήγησης της ενίσχυσης και πάντως όχι πριν την 1-1-2019.

Ζάκυνθος: Εφάπαξ ενίσχυση για σεισμόπληκτα ακίνητα και επιχειρήσεις

Τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος σε όσους τα ακίνητα τους επλήγησαν από το σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 στη Ζάκυνθο και την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια για το εμπορικό απόρρητο και τα επιχειρηματικά πάρκα.

Η ενίσχυση, ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά ακίνητο και στο ποσό των 1.000 ευρώ ανά χώρο βοηθητικής χρήσης και δεν φορολογείται, ούτε κατάσχεται.

Παράταση συμβάσεων εργασίας  στην εταιρεία «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.»

Παρατείνεται κατά δύο επιπλέον μήνες η αρχικά 3μηνη προθεσμία καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας όσων εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ειδικής επιδότησης ανεργίας του ΟΑΕΔ. Παράλληλα, αποσαφηνίζεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου των δικαιούχων του προγράμματος θα υπολογιστούν με βάση τις αποδοχές τους κατά τον τελευταίο μήνα πλήρους απασχόλησης τους στην εταιρία και η καταβολή τους θα βαρύνει τον ΟΑΕΔ.

Επίσης, τροπολογία ρυθμίζει θέματα αναφορικά με τη μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων λόγω αλλαγών χρήσεων γης. Στην ίδια ρύθμιση περιλαμβάνονται και αλλαγές για τις λαϊκές αγορές και ειδικότερα αυξάνονται κατά δύο, οριζόμενα σε 15 από 13 που είναι σήμερα, ο αριθμός των τακτικών μελών για κάθε μια από τις Επιτροπές Λαϊκών Αγορών Αττικής και Λαϊκών Αγορών Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Χριστάννα Κούσιου – Στέλλα Παπαμιχαήλ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα