back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρχεται Point System από την εφορία για τις ύποπτες υποθέσεις φοροδιαφυγής

Διαβάστε επίσης

Ειδικές επιτροπές ελεγκτών συστήνει με απόφαση του ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής σε τρεις νευραλγικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οι οποίες θα έχουν ως κύριο έργο την αξιολόγηση των πιο ύποπτων και σοβαρών υποθέσεων φοροδιαφυγής και στην συνέχεια την προώθησή τους, κατά προτεραιότητα,σε κλιμάκια ελεγκτών για άμεσο έλεγχο.

Πρόκειται για υποθέσεις φοροδιαφυγής για τις οποίες λαμβάνουν γνώση οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί από ανώνυμες η επώνυμες καταγγελίες πολιτών αλλά και από πληροφοριακά δελτία των πρώτων ελέγχων που διενήργησαν κλιμάκια ελεγκτών των εφοριών.

Ειδικότερα με την απόφαση του Γ.Πιτσιλή που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ ειδικές επιτροπές ελεγκτών ορίζονται στο Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου(ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π), στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων(Κ.ΕΛ.Μ.Ε) και σε κάθε δημόσια οικονομική υπηρεσία (ΔΟΥ) Α τάξεως.

Τα μέλη των επιτροπών καλούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξετάζουν ,να αξιολογούν και να βαθμολογούν την σπουδαιότητα κάθε καταγγελίας πολίτη για φοροδιαφυγή,όπως και τα πληροφοριακά δελτία των ελέγχων που διενήργησαν ελεγκτικά κλιμάκια εφοριών.

Με βάση το point system αλλά και το χρόνο παραγραφής μιας υπόθεσης θα δίνονται εντολές για το ποιες υποθέσεις θα πάρουν προτεραιότητα προς έλεγχο.

Η βαθμολογική κλίμακα για τις προς έλεγχο υποθέσεις φοροδιαφυγής ορίζεται από το 0 μέχρι το 3 το οποίο και θεωρείται ως “κόκκινος” συναγερμός ,για άμεση και “ταχεία επέμβαση” από κλιμάκια εφοριακών για διεξοδικό έλεγχο.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα