back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρεκόρ πωλήσεων για το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα

Διαβάστε επίσης

Tο βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα, «Becoming», ξεπέρασε τα 10 εκατόμμύρια αντίτυπα, σημειώνοντας εκδοτικό ρεκόρ.

Η εκδοτική εταιρεία Penguin Random House, που ανήκει στη Bertelsmann, κέρδισε τη «μάχη» για τα δικαιώματα της αυτοβιογραφίας του Μπάρακ και της Μισέλ Ομπάμα το 2017, πληρώνοντας 65 εκατ. δολάρια για δύο βιβλία του ζευγαριού. Η αυτοβιογραφία του Μπάρακ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη.

Στο «Becoming», η Μισέλ Ομπάμα καταγράφει τις εμπειρίες που τη διαμόρφωσαν από την παιδική της ηλικία στο Σάουθ Σάιντ, τη Νότια Πλευρά του Σικάγο μέχρι τα χρόνια που, ως στέλεχος εταιρείας, πάσχιζε να εξισορροπεί τις απαιτήσεις της μητρότητας και της εργασίας, και από εκεί στην εποχή που έζησε στον Λευκό Οίκο μέχρι τη μετάβασή της και πάλι στην ιδιωτική ζωή. Περιγράφει τους θριάμβους και τις απογοητεύσεις της, τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές, καθώς ξεδιπλώνει την ιστορία της όπως την έζησε – με τα δικά της λόγια και με τους δικούς της όρους.

Επίσης, αναφέρεται στα παρασκήνια της ιστορικής εκλογικής νύχτας του 2008 και τη μετάβασή της από τον ρόλο του απλού πολίτη σε αυτόν της Πρώτης Κυρίας, αλλά και τα πάνω και τα κάτω των χρόνων που έζησε στον Λευκό Οίκο, καθώς ως Πρώτη Κυρία τον άνοιξε και τον συνέδεσε άμεσα με τους νέους.
Το «Becoming» τείνει να γίνει η πιο δημοφιλής αυτοβιογραφία μέχρι σήμερα και όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Thomas Rabe, διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου μέσων ενημέρωσης, Bertelsmann, χαρακτήρισε το βιβλίο ως «την πιο αξιοσημείωτη δημιουργική επιτυχία» της περασμένης χρονιάς, ενώ προσθέτει: «Πιστεύουμε ότι τα απομνημονεύματά της θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα