back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Τ. Πετρόπουλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Είπε, ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του news 24/7, o κ. Πετρόπουλος ανέφερε επίσης ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεση των θεσμών (δηλαδή μονομερώς).

Συγκεκριμένα είπε ότι «μέσα στον Απρίλιο θα καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο ώστε να ισχύσει από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ μέχρι το τέλος Απριλίου. Θα αφορά όσες εισφορές έχουν δημιουργηθεί μέχρι 31/12 2016. Η ωφέλεια θα φτάσει κατά μέσο όρο μέχρι και 60%. Η ρύθμιση των 120 δόσεων δεν αφορά τις εισφορές του 2019. Όποιος δεν τις καταβάλλει κάθε μήνα θα κριθεί ως κακόπιστος. Το συνολικό ποσό των οφειλών είναι 16,2 δισ. και αφορά 900.000 ανθρώπους. Από αυτούς οι 80.000 δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη και επιτέλους θα πάρουν. Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Θα ενταχθούν και οφειλές επιχειρήσεων σε δεύτερο χρόνο».

«Εμείς θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση των 120 δόσεων είτε συμφωνήσουν είτε όχι οι θεσμοί. Αλλά πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν γιατί δεν θα προκύψει δημοσιονομικό πρόβλημα. Ακόμη και ο τεχνικός σύμβουλος του ΔΝΤ που βρισκόταν με το υπουργείο συμφωνούσε και δεν του το επέτρεψαν οι κεντρικοί παράγοντες», συνέχισε ο κ. Πετρόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα