back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ.- Στις 3 Απριλίου οι δεσμευτικές προσφορές για το 50,1% των μετοχών

Διαβάστε επίσης

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά το Πανελλήνιο Σωματείο των Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση του στην πώληση του 50,1% των μετοχών της εισηγμένης.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο κάνει λόγο για «μέγα σκάνδαλο» και «εθνικό έγκλημα» υποστηρίζοντας ότι η πώληση πρόκειται ουσιαστικά για την «απεμπόληση εθνικών συμφερόντων από έναν νευραλγικό τομέα όπως αυτόν της ενέργειας».

Το ΠΣΕΕΠ μάλιστα έχει προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 28,29 και 30 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι διεργασίες για την πώληση των μετοχών των ΕΛ.ΠΕ. καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ,  έχει ορίσει την 3η Απριλίου ως την ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών απόκτησης του 50,1% των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων

Η διαγωνιστική διαδικασία, όπως όλα δείχνουν, μπαίνει πια στην τελική ευθεία και τα δύο επενδυτικά σχήματα «Glencore – Carlyle» και «Vitol – Sonatrach» καλούνται να φανερώσουν τα …χαρτιά τους για την πλειοψηφία των μετοχών του ελληνικού πετρελαϊκού ομίλου. Στις 3 Απριλίου το Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γνωρίζει τις προσφορές που θα υποβάλλουν οι διεκδικητές και δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε δεύτερο γύρο ζητώντας βελτιωμένα τιμήματα.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα