back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα αίτια της αγωνιστικής κρίσης στον Ολυμπιακό

Διαβάστε επίσης

Πολύ μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν τη φετινή σεζόν με πολύ καλές προοπτικές, με νέα πρόσωπα, παίκτες που μπορούσαν να αποτελέσουν τις εκπλήξεις στον ευρωπαϊκό χώρο, με έναν προπονητή που διαθέτει εμπειρία και παραστάσεις από το ΝΒΑ, καθώς διετέλεσε επικεφαλής του τεχνικού τιμ στους Κλίβελαντ Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Η αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς με πολύ καλή απόδοση σε δύσκολα παιχνίδια, με σημαντικές νίκες επί της Μπασκόνια και της Μπαρτσελόνα εκτός έδρας, αλλά κυρίως με ελκυστικό τρόπο παιχνιδιού.

Παίκτες όπως ο ΛεΝτέι, ο Γκος, ο Τουπάν έδιναν πολλές λύσεις και μαζί με τους Μιλουτίνοβ, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη αποτελούσαν μια ομάδα που έφερνε σε δύσκολη θέση κάθε αντίπαλο.

Από τον Ιανουάριο και έπειτα όμως ο Ολυμπιακός άρχισε να ακολουθεί καθοδική πορεία. Ειδικότερα μετά τον αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου η ομάδα έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει στο ημίχρονο, η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται.

Το αποκορύφωμα ήταν η βαριά ήττα από τη Γκραν Κανάρια για την Ευρωλίγκα στην Ισπανία, ένα αποτέλεσμα που τον έφερε σε δύσκολη θέση ακόμα και για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Θα πρέπει να κερδίσει πάση θυσία τη Ζαλγκίρις Κάουνας την Παρασκευή στο ΣΕΦ για να εξασφαλίσει 100% την παρουσία του στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν έχει πλέον ενέργεια, αυτοματισμούς, σωστές επιλογές και εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση με συνέπεια να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων του.

Σημαντική παράμετρος βέβαια είναι οι τραυματισμοί των Σπανούλη και Στρέλνιεκς, δυο παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν αξιόπιστες λύσεις σε επίθεση και άμυνα αντίστοιχα. Ετσι ο κόουτς Μπλατ δεν είχε τρόπους για να ακολουθήσει διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και ο Ολυμπιακός είναι μονοδιάστατος.

Στον Ολυμπιακό πάντως περιμένουν γρήγορη αλλαγή της κατάστασης, είναι αισιόδοξοι πως η ομάδα θα αρχίσει να βελτιώνεται και πως στη συνέχεια θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις του πρώτου γύρου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα