back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Μικρό καλάθι» στο euroworking group

Διαβάστε επίσης

Η διαφωνία μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας αναμένεται να καταγραφεί στο αποψινό euroworking group.

Οι εκπρόσωποι των υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης θα καταγράψουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που συνδέονται με την εκταμίευση 974 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνση του ελληνικού Δημοσίου χρέους.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να διεξαχθεί ουσιαστική περαιτέρω διαπραγμάτευση αλλά να καταγραφούν οι βασικές θέσεις των δύο πλευρών και οι ενστάσεις κυρίως της ΕΚΤ σε θέματα που συνδέονται με την ταυτόχρονη ισχύ διαφορετικών νόμων (λοιπές διατάξεις ν. Κατσέλη, πτωχευτικό Δίκαιο κ.α.) με το προτεινόμενο νέο πλαίσιο από την ελληνική κυβέρνηση. Οι θεσμοί θεωρούν ότι η εφαρμογή του νέου πλαισίου, με το σημερινό καθεστώς, δε θα βοηθήσει ούτε στη μείωση των κόκκινων στεγαστικών δανείων ούτε στην προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών. 

Με δεδομένο ότι δεν έχει επιτευχθεί η απαραίτητη προσέγγιση των δύο πλευρών, καθίσταται σταδιακά δυσκολότερη γ συνολική συμφωνία έως το Eurogroup της 5 Απριλίου. Ωστόσο, όπως τονίζουν πήγες στις Βρυξέλλες ο διάλογος σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι η ταχύτητα των συζητήσεων δεν αφήνει για την ώρα πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. 

Νewsroom Aθήνα 9.84

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα