back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε η 19η πράξη των “κίτρινων γιλέκων”

Διαβάστε επίσης

Σαν ένα “τεστ” για την κυβέρνηση θεωρούν αρκετοί τις σημερινές κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων” που βγαίνουν στους δρόμους για πρώτη φορά ενώ ισχύει απαγόρευση των διαδηλώσεων σε συγκεκριμένες περιοχές του Παρισιού.

Οι σημερινές διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων” για 19ο Σάββατο στην σειρά σίγουρα δεν θα είναι όπως όλες οι προηγούμενες. Για πρώτη φορά στην λεωφόρο των Ιλισίων Πεδίων, την πλατεία Ετουάλ και άλλα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας ισχύει η πλήρης απαγόρευση διαδηλώσεων.

Αφορμή για αυτό ήταν τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το προηγούμενο Σάββατο και που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τράπεζες, να πυρποληθούν οχήματα και να λεηλατηθούν καταστήματα.

Παράλληλα, αναμένεται νέο επιχειρησιακό σχέδιο από την πλευρά των αρχών και του υπουργείου Εσωτερικών, μετά και την αλλαγή του αστυνομικού διευθυντή στο Παρίσι. Διαφορετική είναι η στάση της περιφέρειας και της αστυνομίας και σε άλλες περιοχές όπως η Μασσαλία και το Μονπελιέ όπου επίσης απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις σε κάποια σημεία.

Παρουσία στρατού

Έντονη ήταν η συζήτηση τις τελευταίες ημέρες για την παρουσία και την παρέμβαση του στρατού εναντίον των “κίτρινων γιλέκων”. Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε ότι “σε καμία περίπτωση ο στρατός της χώρας δεν είναι υπεύθυνος για την διατήρηση της δημόσιας τάξης” και σχολίασε ότι “όλη η συζήτηση είναι απολύτως λάθος”.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα