back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο δάσκαλος που άλλαξε τον Παναθηναϊκό

Διαβάστε επίσης

Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε σχέση με τις εμφανίσεις του το μήνα Δεκέμβριο και πλέον οι «πράσινοι» είναι πάρα πολύ κοντά στην πρόκρισή τους στα πλέι oφ της Ευρωλίγκας.
Ο Ρικ Πιτίνο έδειξε σε λίγο χρονικό διάστημα ότι αποτελεί πράγματι έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς στην ιστορία του μπάσκετ, διότι βρήκε τον τρόπο να αλλάξει με τους ίδιους παίκτες τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του.
Παράλληλα παίζει ωραίο μπάσκετ, με έξυπνες ιδέες , σωστές επινοήσεις και κυρίως παίρνει τις νίκες που χρειάζεται.
Ο 66χρονος προπονητής αργά, αλλά σταθερά βάζει τα δικά του στοιχεία στην ομάδα, προσπαθώντας να προσαρμόσει τη δική του φιλοσοφία πάνω στα προσόντα των παικτών του και όχι να υποχρεώσει τους παίκτες του να παίξουν αυτό που θέλει εκείνος. Αυτή είναι ουσιαστικά και η βασική αλλαγή που επέφερε ο Ιταλοαμερικανός.
Η δεύτερη πιο σημαντική είναι πως αντιμετώπισε με όμορφο τρόπο το γεγονός ότι απέναντί του είχε επαγγελματίες παίκτες με ατέλειες στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.
Τους έπεισε λοιπόν πως ποτέ δεν είναι αργά, ούτε φυσικά… ντροπή να κοιτάξουν στον καθρέφτη και να αντιληφθούν πως παρά τις εμπειρίες τους έχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έτσι ξεκίνησε τις ατομικές προπονήσεις με τα όργανα προπόνησης που χρησιμοποιούσαν στις διπλανές αίθουσες του ΟΑΚΑ οι Ακαδημίες της ομάδας.
Από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός αν κερδίσει τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ θα είναι και με… τα δυο πόδια στα πλέι οφ. Αν χάσει θα πρέπει ασφαλώς να κερδίσει τη Μπουντούτσνοστ, αλλά να περιμένει συνδυασμό αποτελεσμάτων.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα