back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκρηξη χειροβομβίδας στο προξενείο της Ρωσίας στο Χαλάνδρι

Διαβάστε επίσης

Χειροβομβίδα εξερράγη στον περίβολο του προξενείου της Ρωσίας το οποίο βρίσκεται στην οδό Τζαβέλα στο Χαλάνδρι. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 03:20 κάτω από το φυλάκιο του σκοπού, ενώ ζημιές υπέστη ένα αυτοκίνητο.

Σε συναγερμό τέθηκε νωρίς το πρωί  η ΕΛ.ΑΣ όταν έλαβε σήμα για ένα ύποπτο αντικείμενο το οποίο άγνωστοι πέταξαν στον εξωτερικό χώρο του προξενείου.

Η περιοχή αμέσως αποκλείστηκε από την αστυνομία η οποία πραγματοποιεί έρευνες  ενώ  μετέχουν ειδικοί πυροτεχνουργοί από το Τμήμα Εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που συνέλεξαν τα ευρήματα από την χειροβομβίδα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενώ θα αναλυθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες – σύμφωνα με πληροφορίες- κατέγραψαν δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μηχανή να πετούν τη χειροβομβίδα στον εξωτερικό χώρο του προξενείου.

Παράλληλα ερευνάται το ενδεχόμενο να συνδέεται με τον εντοπισμό μοτοσυκλέτας η οποία βρέθηκε στις 03:40 καμμένη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως έγινε γνωστό, τα ξημερώματα κάποιος άγνωστος πέταξε ένα αντικείμενο μέσα στον εξωτερικό χώρο του προξενείου. Η κίνηση έγινε αντιληπτή από προσωπικό φύλαξης του προξενείου και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Η επίθεση έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτήν που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2016 εναντίον της γαλλικής πρεσβείας, στη Βασ.Σοφίας. Τότε, οι δράστες είχαν πετάξει χειροβομβίδα στη σκοπιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φρουρός στο πόδι. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”.

Καταδικάζει την επίθεση το Υπ.Εξωτερικών

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση και υπογραμμίζει τις σχέσεις φιλίας με την Ρωσία.

“Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διερεύνηση του περιστατικού και την υπαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη”.

Δ.Πέρρος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα