back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Π. Λιαργκόβας: Την τελική απάντηση για την ρύθμιση για την α’ κατοικία θα την δώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών, όπως ανέφεραν πηγές του Μαξίμου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, άφησε να εννοηθεί ότι στόχος είναι η ρύθμιση να συζητηθεί την Τρίτη στη συνεδρίαση της Επιτροπής και την Τετάρτη να εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

«Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο πρέπει να βρει λύση. Το ποσοστό ικανοποίησης και τις τεχνικές λεπτομέρειες της κάθε ρύθμισης πρέπει να τις δούμε στην πράξη. Σίγουρα οι θεσμοί θέλουν κάτι περισσότερο» δήλωσε στον Αθήνα 9.84, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρώην επιφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

«Την τελική απάντηση για την ρύθμιση για την α’ κατοικία θα την δώσει η επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ, κατά πόσο ο κάθε νόμος που έρχεται είναι συμβατός και δεν δημιουργεί ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ελληνικές μόνο τράπεζες» σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε «η μία πλευρά είναι να λυθεί το πρόβλημα, η άλλη είναι να μη νοθευτούν οι κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα