back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Mercedes έδειξε τα…δόντια της στη Μελβούρνη-Προβληματισμός στη Ferrari

Διαβάστε επίσης

Η Formula 1 έκανε πρεμιέρα στη Μελβούρνη με μία εντυπωσιακή νίκη του Βάλτερι Μπότας με Mercedes, τη Ferrari να απογοητεύει και τον Μαξ Φερστάπεν με Red Bull να δηλώνει δυναμικό παρών.

Στη Μελβούρνη τα κόκκινα φώτα έσβησαν και τα μονοθέσια ξεχύθηκαν στην πίστα, με όνειρα και φιλοδοξίες διάκρισης για οδηγούς και κατασκευαστές. Ποια είναι όμως τα πρώτα συμπεράσματα μετά την καρώ σημαία;

Οι Mercedes, Ferrari και Red Bull συνθέτουν και πάλι το…πάνω ράφι της διεκδίκησης των νικών και των τίτλων και όλοι οι άλλοι το δεύτερο γκρουπ, με τις Haas, Renault, Alfa Romeo, Racing Point, Toro Rosso και McLaren να είναι πολύ κοντά σε απόδοση και να είναι αυτές που αναμένεται να κρατήσουν το ενδιαφέρον της μεταξύ τους μάχης για τα καλύτερα πλασαρίσματα, μέχρι τέλους. Η Williams παραμένει η χειρότερη ομάδα, καθώς οι δύο οδηγοί της τερμάτισαν τελευταίοι.

Οι δοκιμές του χειμώνα…ξεγέλασαν

Στη Βαρκελώνη οι ομάδες έκαναν τις δοκιμές τους πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Εκεί η Ferrari έδειξε να κυριαρχεί, δίνοντας την εντύπωση πως έκλεισε την ψαλίδα που την χώριζε από την πρωταθλήτρια Mercedes. Μάλιστα ο Λιούις Χάμιλτον το πήγε ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας πως οι «κόκκινοι» του Μαρανέλο ξεκινούν ένα βήμα πιο μπροστα από τα «ασημένια βέλη». Αλήθεια ή στάχτη στα μάτια του αντιπάλου;

Η Μελβούρνη έδωσε την απάντηση

Φέτελ και Λεκλέρκ έφεραν τις Ferrari στην 4η και 5η θέση στη γραμμή του τερματισμού. Ήταν η πρώτη φορά μετά το 2014 που δεν τερμάτισε στην πρώτη τριάδα εκπρόσωπος της ιταλικής ομάδας, με τον Φέτελ να δηλώνει «ήμασταν αργοί».

Δεν χρειαζόταν να μας το πει ο Γερμανός. Φάνηκε με …γυμνό μάτι η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ της Mercedes και της Ferrari.

Από την άλλη η Mercedes έδειξε τα…δόντια της, ανεβάζοντας στο πόντιουμ τους δύο οδηγούς της σε ένα ακόμη 1-2. Συνηθισμένη εικόνα θα πείτε. Ναι αλλά με άλλο πρωταγωνιστή, τον Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός τους άφησε όλους πίσω, αφότου προσπέρασε τον πρώτο

στην εκκίνηση Χάμιλτον και απήλαυσε μια ωραία νίκη, την πρώτη μετά τον τελευταίο αγώνα του 2017.

Ο Λιούις Χάμιλτον από την άλλη δεν κατάφερε να τερματίσει πρώτος στη Μελβούρνη, για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Ανέβηκε για τέταρτη σερί χρονιά στο πόντιουμ. Ήταν δεύτερος, όπως και πέρυσι.

Μόνο που φέτος έτρεξε το μισό αγώνα με τρύπα στο κάτω μέρος του μονοθέσιου -δίπλα στον αριστερό τροχό- και χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλη του την τεχνική για να μην αφήσει τον Μαξ Φερστάπεν να τον προσπεράσει. Ο 21χρονος Ολλανδός της Red Bull έγινε ο πρώτος μη εκπρόσωπος της Mercedes ή της Ferrari που πάτησε στο πόντιουμ του Albert Park, από το 2015. Ήταν και οι πρώτοι πόντοι της Honda, με την επιστροφή της στην F1 -μετά το 2015 με τα χρώματα της Red Bull.

Το πρώτο συμπέρασμα

Εάν λοιπόν τολμήσουμε ένα πρώτο συμπέρασμα, τώρα που έσβησαν τα φώτα στη Μελβούρνη, η Mercedes και πάλι είναι ένα βήμα πιο μπροστά από όλους, στη Ferrari θα πρέπει να λύσουν τα προβλήαμτα που τους άφησαν αρκετά πίσω, εάν μπορούν, ενώ η Red Bull δείχνει πως θα είναι…ζημιάρα για τους δύο μεγάλους ανταγωνιστές.

Το επόμενο ραντεβού είανι στο Μπαχρέιν, στις 29 με 31 Μαρτίου. Τα λέμε μετά τον αγώνα, με νέα στοιχεία για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

 

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα