back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Euro 2020: Πρεμιέρα με εκπλήξεις

Διαβάστε επίσης

Η αυλαία των προκριματικών αγώνων για το Euro του 2020 σηκώθηκε με τις πρώτες αναμετρήσεις να διεξάγονται το βράδυ της Πέμπτης.

Το Βέλγιο στο ντέρμπι της πρεμιέρας των προκριματικών του Euro 2020, μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση των Βρυξελλών κι άνοιξε το σκορ μόλις 14 λεπτά μετά από την έναρξή του. Ο Τιμπό Κουρτουά υπέπεσε σε γκάφα στο 16ο λεπτό, με αποτέλεσμα να χάσει τη μπάλα και να δεχτεί την ισοφάριση, έστω προσωρινά από τη Ρωσία. Οι Βέλγοι όμως ήταν ανώτεροι και ανέκτησαν το προβάδισμα στην έδρα τους. Στο 44ο λεπτό ο Εντέν Αζάρ ανετράπη εντός περιοχής από τον Ζιρκόβ, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, ευστόχησε κι έκανε το 2-1. Ο σταρ της Τσέλσι διαμόρφωσε και το τελικό 3-1 στο 88ο λεπτό.

Με εύκολη νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2020 η Ολλανδία. Επικράτησε στο Ρότερνταμ της Λευκορωσίας με 4-0 για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης.

Με μία μεγάλη έκπληξη άρχισαν τα προκριματικά. Το Καζακστάν επιβλήθηκε της Σκωτίας με 3-0 στην «Αστάνα Αρένα», στο εναρκτήριο ματς του 9ου ομίλου, βάζοντας από πολύ νωρίς σε… μπελάδες το συγκρότημα του Άλεξ ΜακΛις.

Τρίποντο και για τη Βόρεια Ιρλανδία, που ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε με 2-0 της Εσθονίας. Η Κροατία στον 5ο όμιλο τα βρήκε «μπαστούνια» απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά στο τέλος μίλησε η εμπειρία και η ποιότητα της «Χρβάτσκα», ενώ νικηφόρα ξεκίνησαν και οι Σλοβάκοι με αντίπαλο την Ουγγαρία.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε η Κύπρος στον 9ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2020. Η ομάδα του Ραν Μπεν Σλιμόν διέλυσε με 5-0 τον «αδύναμο κρίκο» του γκρουπ, Άγιο Μαρίνο, στο ΓΣΠ της Λευκωσίας σε ματς που είχε «καθαρίσει» από το πρώτο 45λεπτο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα