back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ η Μυρσίνη Λοΐζου μετά τη θύελλα αντιδράσεων από την αποκάλυψη ότι επί πεντέμισι χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της. Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή της ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Στο λεξικό μετά τη λέξη «συγγενής» και πριν από το λήμμα «συγγραφέας», υπάρχει και η λέξη «συγγνώμη»…, δήλωσε η ΝΔ.

«Ντροπή και μόνο ντροπή, το σχόλιο του Σταμάτη Μαλέλη εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής.

Για «ανθρωποφαγία της ΝΔ» κάνει λόγο σε επιστολή της η κ. Λοΐζου. Αποδίδει δε την καταβολή της σύνταξης σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, για τις οποίες δεν ευθύνεται, καθώς, όπως σημειώνει, ανέφερε αμέσως τον θάνατο της μητέρας της στις Αρχές.

«Η Ελλάδα έχει αναβαθμίσει το κύρος και τον ρόλο της στις διεθνείς εξελίξεις και έχει εκπλήξει με την απόδοση της οικονομίας», τόνισε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Πρόσθεσε ότι στις ευρωεκλογές, οι πολίτες έχουν να επιλέξουν από τη μια πλευρά τις δυνάμεις της προόδου, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής και από την άλλη τις δυνάμεις της συντήρησης, του φόβου και της εθνικής περιχαράκωσης.

Στην παράταση του Brexit εως τις 22 Μαΐου συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν από τη Σύνοδο Κορυφής. Ως προϋπόθεση τέθηκε ότι η Συμφωνία Αποχώρησης θα εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα.

Στη Βρετανία, ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια οι υπογραφές, σε διάστημα δύο ημερών, στην αίτηση κατά του Brexit.

Πολύ κοντά στην παραίτηση από την θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, βρέθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το 2015, στο απόγειο της ελληνικής κρίσης, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξη του, στους «Financial Times». Πρόσθεσε ότι, η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να έχει γίνει ποτέ δεκτή στην Ευρωζώνη, ενώ όταν ξέσπασε η κρίση χρέους θα έπρεπε να βγει από την Ευρωζώνη για 10 χρόνια.

Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν αυξήσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητά τους, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, στο γερμανικό περιοδικό Euro Finance.

Με μεγάλες απώλειες 6,22% έκλεισε σήμερα ο τραπεζικός δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στη συνεδρίαση του Euroworking group της Δευτέρας η συζήτηση για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη. Στόχος να υπάρξει λύση πριν από το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί αργά το βράδυ ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την επίσημη έγκριση της Κομισιόν για το χρονοδιάγραμμα πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα ζητά με επιστολή του ο γγ Ενέργειας Μιχάλης Βεργιόπουλος.

Tον πειθαρχικό έλεγχο του αυτοκινητιστή που αρνήθηκε να παράσχει βοήθεια στη γυναίκα που πυροβολήθηκε από το σύζυγό της την περασμένη Πέμπτη στη Βουλιαγμένη, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Νωρίτερα και η διοίκηση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί είχε ζητήσει την αφαίρεση της άδειας του οδηγού.

“Aφετηρία του προγράμματός μας είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας”, τονίζει σε συνέντευξή του στον “Φιλελεύθερο”, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Χωρίς τη στήριξη των εργαζόμενων, ο Δήμος δεν γίνεται να προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος επισκεπτόμενος τη Κεντρική Διεύθυνση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου.

«Αυτό που λείπει από το κάδρο είναι ο δημότης και οι ανάγκες του», τονίζει στο i-polizei ο Παύλος Γερουλάνος.

Διεθνή

Τις αυριανές διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» μεταξύ άλλων στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, απαγόρευσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού υπό το φόβο νέων επεισοδίων.

Αθλητικά

Στις 10 παρά τέταρτο ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι στο Μιλάνο, για την πρόκριση στα playoffs της Euroleague.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 18 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα