back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Άσκηση ανακατάληψης νήσου από τη Δύναμη Δέλτα των Ενόπλων Δυνάμεων

Διαβάστε επίσης

Την άσκηση ετοιμότητας ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, που έγινε αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, παρακολούθησε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, από τη ναυαρχίδα του Στόλου τη Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ.

Η άσκηση διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου και Μυρτώου πελάγους. Ουσιαστικά πρόκειται για την ενεργοποίηση της Δύναμης Δέλτα (στρατιωτική δύναμη άμεσης αντίδρασης), σε μια άσκηση ανακατάληψης μιας κατειλημμένης νήσου στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, διαπίστωσε την υψηλή ετοιμότητα και διαθεσιμότητα του προσωπικού και των μέσων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση. Επίσης, σημείωσε ότι η άσκηση ετοιμότητας ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ ανέδειξε το άριστο επίπεδο διακλαδικής συνέργειας, εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ικανότητας, στο οποίο βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις. Κατ’ αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια διασφάλισης της ειρήνης και ενίσχυσης της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και εγγυητής της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της άσκησης ο ΥΕΘΑ Β. Αποστολάκης είπε: «Υπήρχε μία γρήγορη ανταπόκριση απ’ όλα τα όπλα, Αυτές είναι πρόβες διακλαδικών ενεργειών και απ’ ό,τι φαίνεται η υπηρεσιακή μας ετοιμότητα και η διακλαδικότητα είναι σε άριστο επίπεδο. Όπως ξέρετε, η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η διαφύλαξη της ειρήνης και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας σε όλη την επικράτεια και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, της άμεσης αντίδρασης, έγινε η σημερινή άσκηση. Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό και όσους συμμετείχαν σε αυτή την άσκηση. Ανταποκρίθηκαν ταχύτατα, ήταν πολύ ικανοί, με πολύ καλό επίπεδο».

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα