back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κόκκαλης κατά Μαρινάκη – Μώραλη

Διαβάστε επίσης

Με αιχμές προς πολλούς αποδέκτες έκανε απολογισμό του έργου του ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Πέτρος Κόκκαλης, ενώ καταλόγισε τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» στην δημοτική αρχή της πόλης.

«Υπήρχε έλλειψη συλλογικότητας» ανέφερε για την παράταξη του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής».

«Αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ο δήμαρχος έχει μια εφημερίδα που μπορεί και γράφει ο,τι θέλει. Τι να κάνω εγώ γι αυτό;».

Επεσήμανε ακόμη ότι «Δεν αισθάνομαι πάντως ανεπιθύμητος στον Πειραιά ούτε και νομίζω ότι θα αισθανθώ ποτέ. Δεν έχω εχθρούς και ούτε θέλω να έχω εχθρούς και να βλέπω παντού φαντάσματα όπως άλλοι. Φτάνω 50 χρόνων και ασχολούμαι 25 χρόνια με τα κοινά. Αλλά με έναν τρόπο που να δημιουργεί οράματα, που να προκαλεί συνεργασίες και να φέρνει μετρήσιμα αποτελέσματα. Δεν θα σταματήσω ούτε τώρα να το κάνω».

Απέφυγε όμως να απαντήσει σε ερωτήσεις αν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Δεν θα σας πω αν θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με κάποιον άλλο συνδυασμό. Δεν θα το κάνω. Ας περιμένουμε. Λέγονται πολλά γι αυτό, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια.

Από τις αναφορές του δεν έλειψε ο Ολυμπιακός για τον οποίο δήλωσε: «Πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ο κύριος Μώραλης και όχι ο κύριος Μαρινάκης. Επί 15 χρόνια που ήμουν εγώ στον Ολυμπιακό, ουδέποτε ο Ολυμπιακός είχε σαν αντίπαλό του οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό. Μπορεί να χάσαμε πρωταθλήματα, να πήραμε πρωταθλήματα με 5 κυβερνήσεις αλλά ποτέ δεν χάσαμε το πρωτάθλημα επειδή μας το στέρησε η κυβέρνηση ή κάποιος άλλος. Το χάσαμε γιατί δεν είχαμε καλή ομάδα και όποια αντιπαράθεση είχαμε ήταν πάντοτε θεσμικά με το υπουργείο Αθλητισμού. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την ανάγκη να δημιουργηθούν εχθροί παντού, να βλέπουμε παντού εχθρούς και φαντάσματα».

Και κατέληξε: «Έχω σαφώς μια στενοχώρια για τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή η διαδικασία με τον Γιάννη τον Μώραλη με τον οποίο έχω συνεργαστεί επί σειρά ετών και έχω την πεποίθηση ότι έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά στο δύσκολο έργο του να είσαι δήμαρχος. Για μένα η πολιτική μεταστροφή του Πειραιά Νικητή πόσο μάλλον και του Ολυμπιακού είναι για μένα μια έκπληξη. Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν καταλαβαίνω την έννοια του εκβιασμού ότι βάζω ένα δημοσίευμα και παίρνω απάντηση στο δημοσίευμα που έβαλα εγώ ο ίδιος. Εγώ εργάστηκα πριν από 5 χρόνια με έναν συνδυασμό που ήταν υπεράνω κομμάτων. Υπερκομματικός ήταν τότε. Πριν μια εβδομάδα αποφάσισε πως αντίπαλος του Πειραιά Νικητή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φορά είδα τον κ. Μαρινάκη σε Δημοτικό Συμβούλιο. Ήρθε μια φορά και τσακώθηκε με όλους. Και μετά έσερνε ανθρώπους στα δικαστήρια».

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα