back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Βουλή η δικογραφία για τις επιστροφές των φαρμακευτικών

Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η δικογραφία που αφορά τις επιστροφές φαρμακευτικών εταιρειών την περίοδο 2006 έως 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός «σκόνταψε» σε ενδεχόμενες ευθύνες τριών πολιτικών προσώπων με αποτέλεσμα να διαβιβάσει τη δικογραφία, αμελητί όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Η υπόθεση που αφορά στην επιστροφή (rebate) φαρμακευτικών εταιρειών, ελέγχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για υποθέσεις στο χώρο της Υγείας από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου. Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας πριν από λίγες ημέρες, την περίοδο 2006-2010 το κράτος δεν προχώρησε στην είσπραξη του ποσού του rebate από τις φαρμακευτικές εταιρείες, με την Ε. Αχτσιόγλου να κάνει λόγο για μη σύννομες διαδικασίες.

«Πρόκειται για ζημία του δημοσίου που υπολογίζεται σε περίπου 241 εκατ. ευρώ», σημείωσε η αρμόδια Υπουργός , διευκρινίζοντας πως το μεγαλύτερο ποσό εντοπίζεται την περίοδο 2006-2007.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα