back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εκστρατεία ενημέρωσης του ΕΦΕΤ για το ελληνικό γάλα

Διαβάστε επίσης

Μετά από την απόφαση της περασμένης Τετάρτης από τον ΕΦΕΤ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που καθιστά υποχρεωτική την προέλευση του γάλακτος στην επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων ο Φορέας προβαίνει σε νεότερη ανακοίνωση για την καλύτερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτή.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ η κείμενη εθνική νομουεσία καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση τόσο των προσυσκευασμένων γαλακτοκομικών προϊόντων όσο και αυτών που διατίθενται χύμα στα σημεία λιανικής πώλησης. Ο Φορέας εφιστά την προσοχή στους πολίτες ότι, πλέον, όλα τα είδη του γάλακτος, όπως τα τυριά, τα γιαούρτια, το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος καθώς και επιδόρπια με βάση το γάλα οφείλουν να αναγράφουν στις συσκευασίες την χώρα προέλευσης του γάλακτος.

Όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τεκμηριωμένα αμιγώς ελληνικό γάλα θα πρέπει στα προϊόντά τους να αναγράφεται με ακρίβεια η σήμανση “Προέλευση Ελλάδα” ή προτιμότερα “Προέλευση γάλακτος Ελλάδα”. Κάθε άλλη επισήμανση (με σημαίες, ποσοστά και σήματα) θεωρείται ανεπαρκής και παραπλανητική και στα όρια του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Πάντως, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΦΕΤ καλούν τις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στην υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος, ενώ καλεί και τους καταναλωτές να διαβάζουν προσεκτικά την επισήμανση.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα