back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πίτσα σπιτική με όλα

Διαβάστε επίσης

Γι αυτή την πίτσα αρχικά θα χρειαστούμε την ζύμη, για να την φτιάξουμε θέλουμε λίγο αλεύρι για όλα, δυο φακελάκια μαγιά ξερή, αλάτι λίγο λάδι και νερό.
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα την μαγιά, μισό κουταλάκι αλάτι, λιγότερο από μισό ποτήρι του κρασιού λάδι, και ένα ποτήρι νερό χλιαρό.
Ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και την αφήνουμε σκεπασμένη κάνα τέταρτο για να κάνει την ζύμωση, κάνει λίγες φυσαλίδες δηλαδή.

Αφού περάσει το τέταρτο, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια ζύμη εύπλαστη και λεία, αν σας κολλάει στα χέρια, βάλτε λίγο λάδι στα χέρια σας και ζυμώστε, αμέσως θα ξεκολλήσει.
Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για καμιά ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο και αμέσως μετα την απλώνετε στο λαδωμένο ταψί που θα ψήσετε την πίτσα με τα χέρια σας.

Για την γέμιση θα χρειαστούμε, 200-250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα, μερικά ντοματίνια, συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες, περίπου 6-7 φέτες, λίγο λουκάνικο, ελίτσες που έχουμε βγάλει το κουκούτσι και ότι άλλο εσείς επιθυμείτε. Τα υλικά το κανονίζετε εσείς ανάλογα με τα άτομα που είστε.

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα για την πίτσα, βάζουμε δηλαδή σε ένα μπολ τη συμπυκνωμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη ζάχαρη, ξερό βασιλικό κ τα ανακατεύουμε .
Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και όλα τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά, θα τελειώσουμε με λίγο τυρί τριμμένο από πάνω, λίγο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα με πάνω κάτω αντίσταση για μισή ώρα περίπου ή θα το δείτε εσείς, μέχρι να ψηθεί κ να ροδοκοκκινίσει η ζύμη, η πίτσα είναι έτοιμη και λαχταριστή!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα