back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα σήμερα της Μασούτης στο Κολωνάκι

Διαβάστε επίσης

Τις πύλες του για το κοινό ανοίγει σήμερα τα νέο κατάστημα της Μασούτης στην οδό Αμερικής 11, στο Κολωνάκι.

Η αγορά περιμένει με ενδιαφέρον το concept που θα έχει το νέο σημείο της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας, και τον τρόπο που θα προσπαθήσει να προσεγγίζει τον καταναλωτή του κέντρου.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για μια πολύ καλά μελετημένη κίνηση, η οποία έρχεται λίγο μετά τη λειτουργία αντίστοιχου καταστήματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τονίζουν πως αποτελεί στρατηγική επιλογή της διοίκησης να ενδυναμώσει την παρουσία της στο κέντρο.

Πρόκειται για το 59ο κατάστημα που θα λειτουργήσει η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα στην περιοχή της Αττικής, μετά την εξαγορά της Προμηθευτικής και την κάθοδο στην Αθήνα, ενώ για τη διαμόρφωση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του νέου καταστήματος ήρθαν ειδικά συνεργεία από τη Θεσσαλονίκη. Οι προσδοκίες και αυτή την φορά είναι υψηλές, με δεδομένη την απήχηση των υφιστάμενων σημείων.

Συνολικά, ο σχεδιασμός της Μασούτης για το 2019 προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες την δημιουργία δέκα νέων καταστημάτων στην Αττική μέσα στον αστικό ιστό, τα οποία θα συμπληρώσουν και θα ενισχύσουν το υπόλοιπο δίκτυο.

Στα πλάνα είναι και το άνοιγμα τριών με τεσσάρων καταστημάτων μεγάλου μεγέθους (Grand Μασούτης), πάνω από 2.000 τ.μ., αλλά και η δημιουργία ενός σημείου χονδρικής (Cash & Carry).

Η τάση ενδυνάμωσης της παρουσίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι συνολικότερη, καθώς όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ θέλουν να προσεγγίσουν όσους εργάζονται στο κέντρο και να εκμεταλλευθούν την άνθηση του τουρισμού με τη μορφή της βραχυχρόνιας μίσθωσης διαμερισμάτων (τύπου Airbnb).

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα