back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι Υπουργοί Β. Αποστολάκης και Στ. Πιτσιόρλας εγκαινίασαν την ανακαινισμένη δεξαμενή των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου

Διαβάστε επίσης

Εγκαινίασαν την ανακαινισμένη Panamax size δεξαμενή «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε χαιρετισμό, όπου μεταξύ άλλων:

• Σημείωσε ότι η ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και παρόχου ασφάλειας στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, συνιστά ύψιστη εθνική προτεραιότητα.
• Αναφέρθηκε στην άρρηκτη σχέση των Ελλήνων με το θαλάσσιο στοιχείο καθώς και στην κεφαλαιώδη αξία των νησιών στη γεωπολιτική αξία της χώρας.
• Υπογράμμισε το σημαντικό διττό ρόλο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, ως εθνικού κεφαλαίου και ως σημαντικού πυλώνα της οικονομίας.
• Χαρακτήρισε το εγχείρημα στη Σύρο ως παράδειγμα για την αναζωογόνηση και την ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα. Ειδική μνεία έγινε στους διαχρονικούς δεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων με το Νεώριο Σύρου.
• Επισήμανε τη συσχέτιση της εύρωστης αμυντικής υπόστασης της χώρας με τις στρατηγικές βιομηχανικές υποδομές, οι οποίες αποτελούν πολλαπλασιαστές ισχύος με άμεσα οφέλη για την επισκευαστική ικανότητα και διαθεσιμότητα του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χρήστος Καπούτσης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα