back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρώτο το κόμμα του Μακρόν στην πρόθεση ψήφου για ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης

Η Δημοκρατία Μπροστά, το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, βρίσκεται σταθερά πρώτο στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, ενώ πτώση καταγράφει ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λε Πεν.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Ifop-Fiducial που δημοσιεύεται σήμερα στα γαλλικά μέσα, η Δημοκρατία Μπροστά του Εμανουέλ Μακρόν παραμένει στην κορυφή συγκεντρώνοντας το 24% της πρόθεσης ψήφου. Μία μονάδα χάνει ο Εθνικός Συναγερμός (πρώην Εθνικό Μέτωπο) της Μαρίν Λε Πεν που βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 21%.

Ακολουθούν στην τρίτη θέση οι Ρεπουμπλικανοί του Λοράν Βοκιέ με 13,5%, καταγράφοντας μία μικρή άνοδο μισής μονάδας από την τελευταία δημοσκόπηση τον προηγούμενο μήνα. Μικρή άνοδο σημειώνει και το κόμμα Ευρώπη Οικολογία – Πράσινοι με 8,5% και η Ανυπότακτη Γαλλία με 7,5%.

Μία ενδεχόμενη λίστα των “κίτρινων γιλέκων” δεν φαίνεται αυτήν την στιγμή να ξεπερνάει το 4% της πρόθεσης ψήφου. Να θυμίζουμε ότι όταν ξεκίνησαν να καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις τα “κίτρινα γιλέκα” ως κόμμα που θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, το ποσοστό τους ήταν 13%.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα