back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Τσίπρας εκθειάζει το success story της Βολιβίας

Διαβάστε επίσης

Με εγκωμιαστικά σχόλια για τις οικονομικές επιδόσεις της διακυβέρνησης του, τις προσπάθειες για περιορισμό της φτώχειας, καθώς επίσης και τον διαρκή αγώνα για λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία, καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Βολιβίας Ε. Μοράλες στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κατά την διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος. Αυτή την ώρα οι δυο άνδρες πραγματοποιούν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και αμέσως μετά θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

«Δεκατρία χρόνια μετά την εκλογή του στο τιμόνι της χώρας του και παρά τα πρωτοφανή προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ο Έβο Μοράλες συνεχίζει από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης να κάνει πράξη τον αγώνα για την κοινωνική αλλαγή, την λαϊκή και εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, τον αγώνα για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντός. Ο Έβο Μοράλες κατόρθωσε να διαμορφώσει ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό συνασπισμό, απαρτιζόμενο από μια ευρύτατη γκάμα ριζοσπαστικών, προοδευτικών δυνάμεων, κοινωνικών κινημάτων, συνδικάτων και ιθαγενικών κοινοτήτων» ανέφερε ο Α. Τσίπρας.

Στην παρέμβαση του Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε τα νικηφόρα αποτέλεσμα της πολιτικής του ηγέτη της Βολιβίας απέναντι στο νεοφιλελεύθερο ιερατείο του καπιταλισμού και χαρακτήρισε τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας της Λατινικής Αμερικής ως success story.

«Το μέτωπο του οποίου ηγείται ο Έβο Μοράλες, έφτασε όλα αυτά τα χρόνια σε συνεχείς εκλογικές νίκες παρά τη διαρκή διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τα ιδιωτικά ΜΜΕ και τις διαρκείς απόπειρες αποσταθεροποίησης από τις δυνάμεις της Δεξιάς στη πατρίδα του.

Το νεοφιλελεύθερο ιερατείο του δυτικού καπιταλισμού και οι εκπρόσωποί του στη Βολιβία, προεξοφλούσαν το 2005 ότι οι πολιτικές του Μοράλες θα “κατέστρεφαν το επενδυτικό κλίμα” στη χώρα, φοβούμενες ότι “ο σοσιαλισμός” θα έφερνε την οικονομική καταστροφή. Αλλά η πραγματικότητα διέψευσε κατηγορηματικά όσους καταστροφολογούσαν» υπογράμμισε ο Α. Τσίπρας, σημειώνοντας: «Τα τελευταία 13 χρόνια, η Αριστερά στη Βολιβία ηγήθηκε ενός οικονομικού θαύματος, που οδήγησε ακόμη και το ΔΝΤ να παραδεχτεί ότι η Βολιβία αποτελεί πια ένα ξεκάθαρο success story».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα