back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Boeing αποσύρει όλα τα 737 Max 8

Διαβάστε επίσης

Μία μέρα μετά την απόφαση της Ευρώπης να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα Boeing 737 MAX, η αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής των αεροσκαφών ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλα τα συγκεκριμένα μοντέλα.

Οι εξελίξεις για την εταιρία Boeing μετά τη συντριβή της πτήσης που κόστισε την ζωή και τους 157 επιβαίνοντες την Κυριακή είναι καταιγιστικές.

Εχθές, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αποφάσισε να κλείσει τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο στα Boeing 737 MAX 8 και 9. Νωρίτερα, η Γερμανία είχε απαγορεύσει στα 737 MAX 8 και 9 και η Πολωνία τα 737 MAX 8 να πετούν στον εναέριο χώρο τους, ενώ η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία απέκλεισαν όλα τα 737 MAX.

Και πριν λίγο, η αμερικάνικη εταιρία κατασκευής των  Boeing εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αποσύρονται όλα τα μοντέλα 737 MAX 8.

Μαύρα κουτιά

Στο μεταξύ σε γρίφο έχει εξελιχθεί η υπόθεση των δύο μαύρων κουτιών της τραγικής πτήσης αφού ούτε η Αιθιοπία, ούτε η Γερμανία μπορούν να τα αναλύσουν όπως πρέπει.

Ο εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού Γραφείου Ερευνών Αεροπορικών Ατυχημάτων δήλωσε χθες ότι δεν διαθέτει τα τεχνικά μέσα να εξετάσει τα μαύρα κουτιά του Boeing των Αιθιοπικών Αερογραμμών.  “Τα μαύρα κουτιά λειτουργούν με ένα νέο λογισμικό που δεν μπορούμε να διαβάσουμε”, επισήμανε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γαλλικού Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ) σήμερα, Πέμπτη, θα λάβει τα δύο μαύρα κουτιά για να ερευνήσει τις παραμέτρους της πτήσης αλλά και τους διαλόγους εντός του αεροσκάφους.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα