back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μποσνιακόφσκι: «Υπάρχει μια κοινότητα ανθρώπων στη Βόρεια Ελλάδα, που μιλά διαφορετική γλώσσα από την ελληνική»

Διαβάστε επίσης

«Υπάρχει μια κοινότητα ανθρώπων στη Βόρεια Ελλάδα, που μιλά διαφορετική γλώσσα από την ελληνική, αλλά δεν είμαστε εμείς, που θα πούμε ποια γλώσσα είναι αυτή, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι επεμβαίνουμε στα εσωτερικά ζητήματα (της Ελλάδας)».

Αυτό επισημαίνει σε σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Μίλε Μποσνιακόφσκι.

Στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, στη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Μποσνιακόφσκι ωστόσο, τόνισε ότι, «υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα, που αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες και μιλούν Ελληνικά» προσθέτοντας ότι «εμείς σεβόμαστε πλήρως το άρθρο 7 (της Συμφωνίας των Πρεσπών)».

Σχολιάζοντας σχετικά στον Αθήνα 9.84 ίδιος o κ. Μποσνιακόφσκι επισημαίνει ότι, δεν πρόκειται για «απάντησή» του σε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός ή θέμα, ενώ αναφέρει ότι, έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, βάσει του άρθρου 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, κατά την υπογραφή της συμφωνίας για τη διάνοιξη της διασυνοριακής οδού στον Λαιμό της Πρέσπας, την περασμένη Παρασκευή παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, είχε προβεί σε μια πιο προσεχτική δήλωση επισημαίνοντας ότι, «η μακεδονική γλώσσα ομιλείται από τους πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της διασποράς της κι ότι δεν έχει καμιά σχέση με οποιοδήποτε ιδίωμα ομιλείται από Έλληνες Μακεδόνες».

Σε πρόσφατο άρθρο του ο κ. Ντιμιτρόφ επίσης επεσήμανε ότι «η μακεδονική γλώσσα είναι σημαντική για εμάς, που ομιλείται από τους πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και τη Διασπορά μας και που δεν ισχύει για τους Ελληνες Μακεδόνες στο πλαίσιο του άρθρου 7 (της Συμφωνίας των Πρεσπών)».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα