back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Βαρώτσος για τη διάψευση Ζορμπά για τον «Δρομέα»: Υπάρχει πρόβλημα ηθικό και αξιοπρέπειας

Διαβάστε επίσης

Εμβρόντητος τόσο από την πρόταση όσο και από την εκ των υστέρων διάψευση της συζήτησης που είχε με την υπουργό Πολιτισμού, Μ. Ζορμπά, σχετικά με την ανταλλαγή του εμβληματικού Δρομέα, δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο liberal.gr o διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης, Κώστας Βαρώτσος.

Όπως τονίζει ο κ. Βαρώτσος, πήγε στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τις 19.30 την προηγούμενη Παρασκευή εκτιμώντας πως θα συζητηθούν θέματα σχετικά με το χώρο αλλά βρέθηκε να ακούει μια πρόταση που στην αρχή νόμιζε πως πρόκειται για αστείο.

Στο άκουσμα της πρότασης να ανταλλαγεί ο Δρομέας με ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα Σκόπια θεώρησε πως πρόκειται για κάποιο αστείο. Στη συνέχεια όμως άρχισε να εκνευρίζεται αφού διαπίστωσε πως η συζήτηση είναι πραγματική. Περιγράφοντας ότι πήγε νωρίτερα έχοντας μπερδέψει την ώρα και συνάντησε και τους καλλιτέχνες της Μπιενάλε αναφέρεται σε όσα έγιναν εντός του γραφείου της κ. Ζορμπά καθώς και στο γεγονός ότι μετά την αποχώρησή του δεν έδωσε σημασία.

«Έκλεισα το θέμα άμεσα» σημειώνει αναφέροντας ότι είπε στην υπουργό «πως δεν είναι δυνατόν να συζητάμε κάτι τέτοιο» ενώ ως προς την πρότασή της δηλώνει πως του είπε πως είναι ωραία πόλη τα Σκόπια για να μεταφερθεί εκεί το άγαλμα στο πλαίσιο της ανταλλαγής που είχε σκεφτεί και ότι αν πάει θα τους αρέσει.

Το χειρότερο όμως για τον ίδιο -όπως είπε- ήταν η διάψευση της κ. Ζορμπά ως προς το περιεχόμενο της πρότασης. «Τα πράγματα με αυτή τη διάψευση σοβαρεύουν» τονίζει προσθέτοντας πως «υπάρχει πρόβλημα ηθικό και αξιοπρέπειας».

Και καταλήγει λέγοντας πως ευτυχώς που υπήρχαν εκεί και οι καλλιτέχνες της Μπιενάλε διότι άκουσε πως αμφισβητήθηκε ακόμη και η παρουσία του. «Ευτυχώς γιατί θα έπρεπε να αναρωτηθώ και αν πήγα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού, σε σχετική ερώτηση του Αθήνα 9.84 αν αληθεύουν οι πληροφορίες, ανέφερε: «Δεν υπάρχει τέτοια πρόταση, ούτε έχει γίνει κάποια συζήτηση. Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα» .

ΠΗΓΗ: liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα