back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χαλάει ο καιρός με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες

Διαβάστε επίσης

Μεταβολή του καιρού σήμερρα από τα δυτικά και βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, προειδοποιώντας για ισχυρά καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, σήμερα Τρίτη αναμένεται κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη Βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι σταδιακά σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη βορειοδυτική χώρα πάντως τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ, όπου γρήγορα θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν παντού σε βόρειους πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο τα 10 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τα βόρεια, δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς στα βόρεια και τους 15-16 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Την Τετάρτη, τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχιστούν στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, καθώς επίσης και στο Αιγαίο, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου και εκεί βαθμιαία θα σταματήσουν.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις με εντάσεις έως 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Τα χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας, δηλαδή η έλευση των ψυχρών αερίων μαζών, τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν και η ενίσχυση των ανέμων από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, παρουσιάζεται στο βίντεο το οποίο ακολουθεί.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Πιο αναλυτικά, ο καιρός τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα έχει ως χαρακτηριστικά:

1. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν

Την Τρίτη: Από τις πρωινές ώρες ισχυρές το Ιόνιο και βαθμιαία τη Δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα Βόρεια.

* Από το μεσημέρι τη Θεσσαλία, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την Αν. Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη: Ττις πρωινές ώρες την Αττική, την Αν. Πελοπόννησο, την Αν. Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του Αν. Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι την Αν. Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

2. Τους πολύ θυελλώδεις ανέμους

Η ένταση τους την Τρίτη θα φτάσει στα πελάγη τα 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα της Τετάρτης.

3. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 10-12 βαθμούς Κελσίου που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια.

Παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Τρίτης και το πρωί και το βράδυ της Τετάρτης στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

4. Τις χιονοπτώσεις, που θα είναι κατά τόπους πυκνές από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης μέχρι και τις πρωινές ώρες της τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας , της Κεντρικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ορεινά της ΒΑ Πελοποννήσου.

 

a

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα