back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ποια καταστήματα είναι ανοικτά σήμερα και την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάστε επίσης

Τα σαρακοστιανά ψώνια τους θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι πολίτες τόσο σήμερα, Κυριακή της Αποκριάς, όσο και ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα.

Η αγορά του Ρέντη θα είναι ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής έως και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Παράλληλα, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής θα είναι ανοικτή και η Βαρβάκειος αγορά.

Τα αρτοποιία θα παραμείνουν ανοιχτά έως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας για να διαθέσουν την παραδοσιακή λαγάνα.

Την Καθαρά Δευτέρα θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές, οι φούρνοι, τα μίνι μάρκετ και τα ιχθυοπωλεία

Ακριβότερο φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι

Στα 60,40 ευρώ υπολογίζεται η μέση τιμή του σαρακοστιανού «καλαθιού» για τα φετινά Κούλουμα, με την αξία αυτή να κυμαίνεται μεταξύ 31,49 και 107,40 ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, φέτος θα παρατηρηθεί αύξηση κατά 7,79% στο κόστος του καλαθιού λόγω της αύξησης των τιμών των οπωρολαχανικών και οροσμένων κατεψυγμένων θαλασσινών.

Συμβουλές του ΕΦΕΤ για τα τρόφιμα τις Σαρακοστής

Με κύριο μέλημα την προστασία των καταναλωτών ο ΕΦΕΤ εντείνει τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των καταναλωτών, παρατίθενται από τον ΕΦΕΤ ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή τροφίμων που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση και στην πλειονότητά τους είναι ιδιαίτερα ευαλλοίωτα.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς η Αθήνα

Για όσους Αθηναίους δεν κατάφεραν να φύγουν, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων σε κεντρικά σημεία, αλλά και σε χώρους πολιτισμού της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα