back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε αποκριάτικους ρυθμούς η Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Σε αποκριάτικους ρυθμούς και σήμερα η Αθήνα με πλήθος εκδηλώσεων.

Μικροί και μεγάλοι με γιορτινή διάθεση απολαμβάνουν την τελευταία ημέρα του καρναβαλιού με παραδοσιακά δρώμενα, αποκριάτικα πάρτι και συναυλίες, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων σε κεντρικά σημεία, αλλά και σε χώρους πολιτισμού της πόλης.

Κυριακή 10 Μαρτίου

11:00-15:00 Ζάππειο: Αποκριάτικη γιορτή για παιδιά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων. Μουσική, χορός, ξυλοπόδαροι, μπαλονοκατασκεύες, face painting, καλλιτέχνες τσίρκου, ομαδικά παιχνίδια, break dance show και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μασκαράδες από την ομάδα του Μπόμπος club

14:00 Η Big Band δήμου Αθηναίων σε jazz ρυθμούς

13:00 Μετρό Πανόρμου: Παραδοσιακά αποκριάτικα δρώμενα από το Καλλιτεχνικό Δίκτυο Κινητήρας
Διαδρομή: Μετρό Πανόρμου, πλατεία Βικτωρίας, πάρκο Φιξ- Κλωναρίδη (Κάτω Πατήσια), Ακαδημία Πλάτωνος.

Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου

11:00 Λόφος Φιλοπάππου: Μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

12:00 Συναυλία με το συγκρότημα του Σπύρου Πολυκανδριώτη με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

11:00 Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό Κ.Α.Π.Α.Ψ: Παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Κυριακή 10 Μαρτίου 11.00 – 15.30: Marsh Dondurma

Οι Marsh Dondurma, η εκρηκτική brass band, έρχεται από το Ισραήλ για να ξεσηκώσει τους επισκέπτες στο Ξέφωτο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. 15 μουσικοί επί σκηνής συνδυάζουν παραδοσιακή μουσική από όλο τον κόσμο με ρυθμούς τζαζ και funk. Η συναυλία τους στο ΚΠΙΣΝ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ.

Βloco Swingueira

Οι Βloco Swingueira επιστρέφουν στο ΚΠΙΣΝ με ένα δυναμικό μουσικοχορευτικό show με κρουστά και μοναδικές χορογραφίες σε μια κεφάτη παρέλαση.

DJ Set: Bomba Energia Soundsystem

Η DJ κολεκτίβα Bomba Energia Soundsystem ιδρύθηκε το 2005 από τους Rusty Brown (Συμεών Νομίδης) και Antoine Catelan (Αντώνης Κατελάνος), δυο φίλους με διαφορετικές μουσικές καταβολές. Από τη μια, ο Rusty Brown με τις ηλεκτρονικές επιλογές του που περιλαμβάνουν Acid & Chicago House, Nu Disco καθώς και ’80s Boogie και Electro, κι απ’ την άλλη, η αγάπη του Antoine για μια μουσική γκάμα που ξεκινά από το New Wave και το Rock’n’ Roll και εκτείνεται ως Native African ήχους, Caribbean Rock, Kraut και ’60s Swings.

Κούλουμα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Mια μεγάλη γιορτή στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος από τις 12.00 έως τις 15.00 με οικοδεσπότες τους Λάμπρο Λιάβα και το συγκρότημα ΤΑΚΙΜ, με τραγούδια και χορούς απ’ όλες τις περιοχές του Ελληνισμού. Αποκριάτικα γαϊτανάκια, καλαματιανά, καγκέλια και τσάμικα, ηπειρώτικα πωγωνίσια, θρακιώτικα ζωναράδικα, πολίτικα χασάπικα, σμυρναίικους καρσιλαμάδες, νησιώτικους μπάλους και ποντιακούς πυρρίχιους!

Προσκεκλημένοι στο ΚΠΙΣΝ είναι ο «πατριάρχης» του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς, οι τραγουδιστές Σταυρούλα Δαλιάνη και Γιάννης Νιάρχος, ο Πόντιος λυράρης Ηλίας Αβραμίδης, καθώς και μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές από τον Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο Γλυφάδας «Χοροστάσι» και τον ιστορικό Σύλλογο Ποντίων Αργοναύται-Κομνηνοί της Καλλιθέας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα