back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αδειάζει η Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Διαβάστε επίσης

Οι Αθηναίοι με αφορμή το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας και με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, εγκαταλείπουν την πόλη με όλα τα μέσα.

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο

Με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων, η Ελληνική Αστυνομία, λαμβάνει αυξημένα μέτρα, έως και τις 11 Μαρτίου 2019, για τον εορτασμό των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας.

Αυξημένα δρομολόγια στα λιμάνια και στα ΚΤΕΛ

Αυξημένη είναι σήμερα Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Από τα λιμάνι του Πειραιά για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 7 απόπλοι πλοίων από τη Ραφήνα 7 και από το Λαύριο 3. Το λιμενικό έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών, ενώ όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Αυξημένα μέχρι και σε ποσοστό της τάξης του 30% εμφανίζονται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τον διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πειραιά, αντιπλοίαρχο, Γιώργο Κατσούλη.

Χθες Παρασκευή 8 Μαρτίου από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 13 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν συνολικά για διάφορα νησιά του Αιγαίου, των Κυκλάδων και την Κρήτη 11.820 επιβάτες και 1330 οχήματα. Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν 26 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 5.062 επιβάτες και 796 ΙΧ.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 7 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 3.630 επιβάτες με 869 ΙΧ οχήματα. Από το Λαύριο αναχώρησαν 5 πλοία με 1.250 επιβάτες συνολικά και 351 ΙΧ.

Αυξημένη είναι η κίνηση στην έξοδο του Κηφισού από ΚΤΕΛ έως Αχαρνών. Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι σύμφωνα με την Τροχαία, η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα.

Αυξημένη κατά 5%-10% παρατηρείται και η κίνηση και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού Σοφοκλή Φάτσιο ενώ έχουν προστεθεί 250 επιπλέον δρομολόγια για διάφορους δημοφιλείς προορισμούς, όπως το Ναύπλιο, η Πάργα, η Λευκάδα κ.α.

Πληρότητα 100% σε δρομολόγια του Αργοσαρωνικού

 

Ο διοικητής του Α’ λιμενικού τμήματος Πειραιά, αντιπλοίαρχος, Γιώργος Κατσούλης, τόνισε στον «Αθήνα 9.84» ότι σε ορισμένα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, παρουσιάζεται πληρότητα έως 100%, ενώ γενικότερα σε άλλους πιο μακρινούς προορισμούς όπως στην Κρήτη και στις Κυκλάδες η πληρότητα των πλοίων φτάνει ήδη το 80%.

Ανοικτή το βράδυ Κυριακής η Βαρβάκειος και η Αγορά του Ρέντη

 

Την παραδοσιακή «ολονυχτία» θα πραγματοποιήσουν αύριο, την τελευταία δηλαδή Κυριακή της Αποκριάς η ψαραγορά της Βαρβακείου και η Αγορά του Καταναλωτή στον Ρέντη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές για το Σαρακοστιανό τραπέζι.

Ειδικότερα, ανοιχτά θα παραμείνουν τα περισσότερα καταστήματα στην Κεντρική Αγορά του Καταναλωτή στο Ρέντη (ΟΚΑΑ) από νωρίς το πρωί της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας ενώ και η κεντρική ιχθυαγορά στην Βαρβάκειο θα ανοίξει πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και τα μαγαζιά θα μείνουν ανοικτά συνεχώς μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Ανοιχτά θα είναι όμως την Καθαρά Δευτέρα και τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ, ενώ θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές.

Ακριβότερο φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι

 

Στα 60,40 ευρώ υπολογίζεται η μέση τιμή του σαρακοστιανού «καλαθιού» για τα φετινά Κούλουμα, με την αξία αυτή να κυμαίνεται μεταξύ 31,49 και 107,40 ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, φέτος θα παρατηρηθεί αύξηση κατά 7,79% στο κόστος του καλαθιού λόγω της αύξησης των τιμών των οπωρολαχανικών και οροσμένων κατεψυγμένων θαλασσινών.

Συμβουλές του ΕΦΕΤ για τα τρόφιμα τις Σαρακοστής

Με κύριο μέλημα την προστασία των καταναλωτών ο ΕΦΕΤ εντείνει τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των καταναλωτών, παρατίθενται από τον ΕΦΕΤ ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή τροφίμων που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση και στην πλειονότητά τους είναι ιδιαίτερα ευαλλοίωτα.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς η Αθήνα

 

Για όσους Αθηναίους δεν καταφέρουν να φύγουν, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων σε κεντρικά σημεία, αλλά και σε χώρους πολιτισμού της πόλης.

Κώστας Κορέλλης – Γιώργος Σάτρας – Χριστιάννα Κούσιου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα