back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πόρισμα για Μάτι: Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει η αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

Ευθύνες στην κυβέρνηση, με αφορμή το πόρισμα για το Μάτι επέρριψαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Το Μάτι δεν είναι κάτι που θα περάσει και θα ξεχαστεί, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση. Στο όνομα του σεβασμού των νεκρών δεν μπορούμε να αφήνουμε την κυβέρνηση να κάνει ότι δεν υφίσταται», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, και πρόσθεσε ότι η συγγνώμη που οφείλει η κυβέρνηση είναι το ελάχιστο.

«101 νεκροί και ούτε μια τσίπα» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης, και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολιτική και ηθική ευθύνη της τραγωδίας.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, υποστήριξε ότι είναι δίκαιη η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχές και ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες της παρούσας αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, υποστήριξε ότι η ελληνική δικαιοσύνη εξέδωσε πόρισμα για την τραγωδία ανεπηρέαστη και ελάχιστους μήνες μετά τα θλιβερά γεγονότα και διερωτήθηκε αν στις μεγάλες πυρκαγιές της Πελοποννήσου έγινε ποτέ δικαστική διερεύνηση, αποδόθηκαν ευθύνες και συγκροτήθηκαν κατηγορητήρια.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα