back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση Νεφελούδη για την επιστολή στα My Market

Διαβάστε επίσης

«Η επιστολή του στελέχους του My Market είναι στα όρια της αθλιότητας, της αναλγησίας και της βλακείας. Πρόκειται για την απόλυτη αναλγησία του νεοφιλελευθερισμού», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

«Προσωπικά – στη θέση της εταιρείας – θα είχα ζητήσει την απόλυση της»,  τόνισε  ο κ. Νεφελούδης  μιλώντας  στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου.  «Η κίνηση αυτή του στελέχους του My Market αδικεί και την εταιρεία, η οποία έχει καλή επιχειρησιακή σύμβαση και χαρακτήρισε θετική την αντίδραση της διοίκησης απέναντι στην επιστολή», σημείωσε.

Ωστόσο, ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας επέκρινε την ΓΣΕΕ, τη ΝΔ και το λαλίστατο -όπως είπε- ΚΙΝΑΛ που δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση. Πρόσθεσε, δε πως τέτοια ακραία περιστατικά όπως αυτό στο My Market το οποίο στοιχειοθετεί παραβατικότητά καθώς εμπεριέχει το στοιχείο του «μπούλινγκ» δεν συναντώνται σε τέτοιο βαθμό σε άλλες εταιρείες παρά μόνο στον κλάδο των ντελίβερι.

Ο κ. Νεφελούδης, έβαλε μια επιπλέον παράμετρο που συμβαίνει στο εργασιακό τοπίο λέγοντας πως εργοδότες σε κάποια ξενοδοχεία σε περιοχές της Ελλάδας προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να φύγουν από τη σχέση εργασίας που έχουν μαζί τους και να ξαναπροσληφθούν μέσω ΙΚΕ ώστε να μην εμπίπτουν στις διατάξεις των κλαδικών συμβάσεων. Εξετάζουμε πολλές δυνατότητες νομοθετικών παρεμβάσεων για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες «απαντήσεις».

Ένα άλλο παράδειγμα είναι, όπως είπε, στον χώρο των φροντιστηρίων «νομοθετήσαμε με το νόμο Φίλη, κάναμε εφαρμοστική εγκύκλιο που αφορούσε τους μισθούς τους. 21 ώρες δουλειάς, τόσο μισθούς κλπ. Εκβιάζουν την ΟΙΕΛΕ για να μην κάνουν συλλογική σύμβαση που είναι κάτω από αυτό, που απαγορεύεται. Όλα αυτά εμείς τα παρακολουθούμε και είμαστε σε πόλεμο με αυτά τα φαινόμενα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα