back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γκουαϊδό: ο Μαδούρο έχει μείνει μόνος, γι’ αυτό είναι επικίνδυνος

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στον Νικολάς Μαδούρο άσκησε ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, έπειτα από την απέλαση του γερμανού πρεσβευτή, Ντάνιελ Κρίνερ.

Η απέλαση απειλή για τη Γερμανία

“H Βενεζουέλα ζει σε καθεστώς δικτατορίας. Η απέλαση αυτή αποτελεί απειλή που στρέφεται εναντίον της Γερμανίας. Ο Μαδούρο κατέχει την προεδρία παράνομα. Δεν έχει την αρμοδιότητα να ανακηρύξει έναν πρέσβη persona non grata”, δήλωσε ο Γκουαϊδό, και συνέχισε: “Εγώ αναγνωρίζω τον γερμανό πρέσβη και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Γερμανία για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο λαός μου λιμοκτονεί”.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης Μαδούρο

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ο γερμανός πρέσβης, Ντάνιελ Κρίνερ, έχει “επανειλημμένως παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, παραβιάζοντας ξεκάθαρα τους κανόνες που διέπουν τις διπλωματικές σχέσεις”. Η κυβέρνηση του Μαδούρο έδωσε στον Κρίνερ διορία 48 ωρών να φύγει από τη χώρα.

Ο Κρίνερ ήταν ένας από τους τέσσερις πρεσβευτές ξένων κρατών που την Δευτέρα υποδέχθηκαν τον Γκουαϊδό στο αεροδρόμιο του Καράκας, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα συλληφθεί. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας είχε φύγει από την χώρα, παρά την απαγόρευση εξόδου που του είχε επιβληθεί, για να συναντηθεί με ηγέτες γειτονικών κρατών.

Χάικο Μάας: ακατανόητη η απέλαση

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, χαρακτήρισε την απέλαση του Κρίνερ “ακατανόητη” και προειδοποίησε για επιδείνωση της ήδη τεταμένης κατάστασης.

Ο Γκουαϊδό προτείνει αυστηροποίηση των κυρώσεων

“Ο Μαδούρο επιδιώκει να πείσει την κοινή γνώμη ότι έχει τη δύναμη να απελαύνει πρεσβευτές”, επεσήμανε ο Γκουαϊδό και πρότεινε ως αντίδραση την αυστηροποίηση των κυρώσεων εναντίον της κυβέρνησης της χώρας του, στην οποία ήδη υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε βασικά προϊόντα.

Επικίνδυνος ο Μαδούρο

“Ο Μαδούρο δεν έχει ερείσματα στον λαό. Οι Βενεζολανοι δεν τον υπακούν πλέον“, επεσήμανε ο Γκουαϊδό, συμπληρώνοντας: “Έχει παραμείνει μόνος, γι’ αυτό είναι τόσο επικίνδυνος. Παραμένει στην εξουσία με την βοήθεια εγκληματικών ενόπλων συμμοριών, οι οποίες, μεταξύ άλλων, σφαγιάζουν πληθυσμούς γηγενών“.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα