back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σοκ για την Παπαστράτος το ν/σ του υπ. Υγείας – Eξισώνει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με τα συμβατικά

Διαβάστε επίσης

«Κεραυνό εν αιθρία» χαρακτηρίζει η Παπαστράτος το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας του οποίου τα άρθρα 96 και 97 που «ρυθμίζουν» τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού, «εξισώνοντάς τα εντελώς ατεκμηρίωτα με τα συμβατικά τσιγάρα και που στο εξής θα αντιμετωπίζονται σαν να είναι όλα ίδια μεταξύ τους», αναφέρει η εταιρεία.

Η εταιρεία Παπαστράτος καλεί τον υπουργό Υγείας να αποσύρει – στην παρούσα φάση – τα δύο επίμαχα άρθρα 96 και 97 και να ανοίξει έναν ευρύ και ειλικρινή διάλογο για αυτά. Διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, επιστημονική κοινότητα, Κοινωνία των Πολιτών και εταιρίες με βασικό στόχο την εφαρμογή, επιτέλους, του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα και τη μείωση της βλάβης που προκαλεί το κάπνισμα καθώς και τον ρόλο που έχουν να παίξουν τα εναλλακτικά προϊόντα. Στέρεες συμμαχίες δημιουργεί η συναίνεση και ο ανοικτός διάλογος, όχι η ισοπέδωση.

Τα προαναφερθέντα άρθρα 96 και 97 παρουσιάστηκαν ως κεραυνός εν αιθρία, σημειώνει χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση – χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, και εντελώς αποσπασματικά σε ένα νομοσχέδιο που πραγματεύεται άλλα ζητήματα.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα