back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Athens Big Band & Arlyn Gonzales στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Διαβάστε επίσης

Την Τρίτη 5 Μαρτίου στις 20.30, το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας φιλοξενεί την εκρηκτική Arlyn Gonzales και την Athens Big Band για μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του εορτασμού της φετινής Αποκριάς.

Γεννημένη στην Αβάνα της εξωτικής Κούβας, η Gonzalez έρχεται να μας παρασύρει ακόμη μία φορά, όπως μόνο αυτή ξέρει, με τη δυναμική της ερμηνεία και latin χορευτικούς ρυθμούς, καλεσμένη της Big Band του δήμου Αθηναίων. Τι κάνει όμως αυτή τη βραδιά τόσο ξεχωριστή; Το καρναβάλι στην Αβάνα μυρίζει… καλοκαίρι! Φαντασμαγορικά κοστούμια, ξέφρενη μουσική και στο φόντο η θάλασσα της Καραϊβικής συνθέτουν ένα κινηματογραφικό σκηνικό ιδανικό για μια μαγική βραδιά.

Η ψυχή της Κούβας μαζί με την παράδοση της latin όψης της jazz συναντά μία κορυφαία ορχήστρα και μία εκπληκτική ερμηνεύτρια σε μία βραδιά γεμάτη ζωντάνια και ενέργεια!

Καλλιτεχνική επιμέλεια Big Band: Σάμι Αμίρης

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Arlyn Gonzalez

Η Arlyn Gonzalez Sanchez, γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας ενώ από το 2002 ζει στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να μελετάει μουσική από την ηλικία των 7 ετών και συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στην Εθνική Σχολή Τεχνών της Κούβας.

Το 1993 έγινε μέλος του συγκροτήματος “MEZCLA” (φωνητικά και πλήκτρα) και μαζί με το συγκεκριμένο συγκρότημα συμμετείχε σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ, όπως το Word Music Mariannesplatz – Berlin, Skagen Festival – Denmark, Hafenfest – Hamburg και Carribean Arts Festival – Santiago de Cuba, όπου και μοιράστηκε τη σκηνή με μεγάλα ονόματα της μουσικής όπως οι: Mike Mainieri, Steve Smith, Tony Martinez και Yosvany Terry. Μαζί ηχογράφησαν το άλμπουμ “Las Puertas Estan Abiertas” και έκανε φωνητικά στο άλμπουμ “The Terry”.

Το 1996 έγινε μέλος του συγκροτήματος “Son Damas”, (1997 βραβείο καλύτερου γυναικείου συγκροτήματος στην Κούβα), με το οποίο έκανε περιοδεία για τα επόμενα 6 χρόνια, σε περισσότερες από 16 χώρες στην Ευρώπη την Ασία και χώρες της Καραϊβικής. Κυκλοφόρησαν επίσης και 2 CD με τίτλους: “Llego Son Damas” & “A Todo Ritmo”.

Έχει κάνει φωνητικά σε πολλούς έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Άννα Βίσση, η Έλενα Παπαρίζου, ο Αντώνης Ρέμος, οι Ονιράμα και ο Δήμος Αναστασιάδης και έχει συμμετάσχει σε εκπομπές με διακεκριμένους καλλιτέχνες και συνθέτες, όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Γιώργος Χατζηνάσιος.

Επίσης, έχει ηχογραφήσει στην Ελλάδα το cd “Habana Vieja” του πιανίστα Δημήτρη Σεβδαλή. Έχει ιδρύσει το συγκρότημα “Colores de Cuba” και είναι μέλος των συγκροτημάτων: “Cubanisimo”, “Hermanos De La Salsa”, “Ardero” και “Chillout Band”.

Athens Big Band

Η Athens Big Band ιδρύθηκε το 1998, με πρωτοβουλία του βιρτουόζου πιανίστα Γιάννη Τερεζάκη, και έκτοτε καταγράφει μια πολύ ενεργή και σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα του δήμου της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής φιλολογίας για σύνολα Big Band και καλύπτει ένα πολύ ευρύ φάσμα των μουσικών ρευμάτων της jazz.

Η Athens Big Band έχει παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ μουσικής και τεχνών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην ελληνική περιφέρεια. Την έχουν διευθύνει κορυφαίοι μαέστροι και συνθέτες jazz και σύγχρονης μουσικής, όπως ο William Russo και ο Don Owens, ενώ έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστες. Οι μουσικοί εκτελεστές που απαρτίζουν την Athens Big Band έχουν επιλεγεί μεταξύ των ικανότερων Ελλήνων σολίστ και διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον αυτοσχεδιασμό και την ευελιξία τους στην ερμηνεία των διαφορετικών ρευμάτων της jazz.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Ωρα: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:

6€, 8€, 10€, 15€, 20€

Περιορισμένης ορατότητας: 3€

Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 5€

Προπώληση εισιτηρίων:

Ταμεία του θεάτρου: Τ. 210 3642540

Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 10.00 – 16.00

Κυριακή: 11.00 – 16.00

Δευτέρα: κλειστά

Ωράριο τις ημέρες παραστάσεων:

Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 20.30

Σάββατο: 10.00 – 14.00 και 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης

Κυριακή: 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης

Και στο δίκτυο της viva.gr

Πρόσβαση:

Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο

Προσβασιμότητα:

Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας είναι προσβάσιμο με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ στο ισόγειο λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες.

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας : Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα

Τ. 210 3642540

www.opanda.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα