back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρ. Δούρου: Θέμα ημερών η χωροθέτηση νέων ΧΥΤΥ

Διαβάστε επίσης

Θα πρέπει επιτέλους να δούμε σοβαρά το θεσμικό πλαίσιο» για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με αφορμή τις καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα που καλείται να αντιμετωπίσει η Αυτοδιοίκηση.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR» και τον Χρ. Βούζα είπε η περιφερειάρχης Αττικής είπε: «Το θεσμικό πλαίσιο όπως είναι τώρα είναι ένα θεσμικό πλαίσιο με αρμοδιότητες ενοχής για τους περιφερειάρχες, οι οποίοι επειδή δεν έχουν την ασυλία είναι πιο ευάλωτοι».

«Αλλά όσον αφορά το πρόσωπο μου εμένα δεν με τρομάζει ο επιμερισμός ευθυνών. Το ζήτημα είναι ότι θέλουμε ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν θα πετάει τις αρμοδιότητες σε ανθρώπους που δεν έχουν ασυλία αλλά ένα θεσμικό πλαίσιο που θα θωρακίζει ζωές», πρόσθεσε.

«Πρέπει να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής και για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε ένα περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων που να εναρμονιστεί με τον ευρωπαϊκό», ανέφερε η κ. Δούρου.
«Για να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής θα πρέπει να έχουμε τις καινούργιες χωροθετήσεις, που είναι θέμα ημερών να γίνει η ανακοίνωση (για την χωροθέτηση των ΧΥΤΥ)», υπογράμμισε.

«Δεν θέλουμε να το κρατήσουμε κρυφό αλλά έχει να κάνει με μια σειρά από τροπολογίες που πρέπει να ψηφιστούν από μέρος της κυβέρνησης και τις έχει δρομολογήσει ο κ. Φάμελλος», κατέληξε η κ. Δούρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα