back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κοινή εμφάνιση Μακρόν – Ματαρέλα μετά την διπλωματική κρίση

Διαβάστε επίσης

Μετά από εβδομάδες έντασης, Ρώμη και Παρίσι, κάνουν το επόμενο βήμα, επισφραγίζοντας τις καλές τους σχέσεις με μία συμβολική κοινή εμφάνιση Μακρόν και Ματαρέλα.

Σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξή ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε αναλυτικά στην συμφιλίωση Γαλλίας – Ιταλίας μετά την διπλωματική κρίση.

“Έγιναν υπερβολικές δηλώσεις. Υπάρχουν σήμερα περιπέτειες. Εγώ, πιστεύω ότι αυτό που οφείλουμε στους λαούς μας, στην ιστορία μας και στην Ευρώπη, είναι να προχωρήσουμε παρακάτω”, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ανακοίνωσε με την ευκαιρία ότι ο Σέρτζιο Ματαρέλα θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι στις 2 Μαΐου. Χαρακτήρισε δε το ταξίδι αυτό το Ιταλού προέδρου, ως “την καλύτερη απόδειξη” ότι οι δύο χώρες προχωρούν παρακάτω.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες εβδομάδες, η διπλωματική κρίση μεταξύ Ρώμης και Παρισιού είχε κορυφωθεί μετά από την συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο με εκπροσώπους των “κίτρων γιλέκων”. Στη συνέχεια και μετά από πολλές δηλώσεις η Γαλλία είχε ανακαλέσει τον Πρέσβη της από την Ιταλία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι δύο πρόεδροι θα συναντηθούν στο Κλο Λισέ, στο Αμπουάζ και στο Σαμπόρ (δύο διάσημα κάστρα στο Λουάρ) με νέους από τη Γαλλία και την Ιταλία και θα μιλήσουν για το μέλλον της Ευρώπης.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα