back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Αλέξης Γαληνός μιλά για τον συνεδριακό τουρισμό και την αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Για την εξέλιξη της Αθήνας και τις προοπτικές της ως προορισμό συνεδριακού τουρισμού, μίλησε ο Αλέξης Γαληνός, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναιών, στην εκπομπή “Και μία και δύο. 1 με 2” και τη δημοσιογράφο Δομίνα Διαμαντοπούλου.

Η βράβευση

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη βράβευση του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών της Αθήνας (This is Athens-Convention and Visitors Bureau) στο πλαίσιο της Έκθεσης Conventa 2019, η οποία διοργανώνεται ετησίως από το Kongres Magazine, που ειδικεύεται στον συνεδριακό τουρισμό.

Στο πλαίσιο της καταγραφής και αξιολόγησης ξενοδοχείων και συνεδριακών κέντρων σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, η Αθήνα απέσπασε δύο “Certificate of Excellence” στις κατηγορίες XL Meeting Destinations 2018 και New Europe Destinations 2018. Η πρώτη αφορά αποκλειστικά τον συνεδριακό τουρισμό και η δεύτερη ευρύτερα τον αστικό τουρισμό. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

“This is Athens & Partners”

Υπό το project-ομπρέλα “This is Athens & Partners”, “γίνεται μία προσπάθεια προβολής της Αθήνας και διαχείρισης της προβολής του συνεδριακού αλλά και του αστικού τουρισμού με την ευρύτερη έννοια”, δήλωσε ο κ. Γαληνός.

Οι συνεργασίες

Προσέθεσε ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, την Aegean, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ξενοδοχειακών ομίλων και των πολυκαταστημάτων.

“Το Νοέμβριο υπογράψαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε συγκεκριμένους στόχους”, τόνισε ο κ. Γαληνός, διευκρινίζοντας: “Το προϊόν της Αθήνας πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται. Να γίνει πιο φιλικό προς το περιβάλλον, κάνοντας την πόλη πιο πράσινη ή μέσω του αστικού εξοπλισμού, παραδείγματος χάριν, την τοποθέτηση σκιάστρων”.

Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες

Ιδιαίτερη έμφαση στην συνδρομή των πολιτών στην αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας έδωσε ο κ. Γαληνός, αναφερόμενος σε ομάδες εθελοντών που “αναλαμβάνουν” να τοποθετήσουν φανοστάτες σε σκοτεινούς δρόμους, οι οποίοι αφού φωτιστούν αποκτούν νέα ζωή. Τέτοιου είδους εγχειρήματα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με μερική ή πλήρη χρηματοδότηση της ΕΑΤΑ.

Οι εμπορικές στοές και η Πλατεία Θεάτρου

“Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε 22 τέτοιες παρεμβάσεις στο επόμενο διάστημα”, είπε ο κ. Γαληνός, ενώ συμπλήρωσε ότι μέσα στους στόχους της ΕΑΤΑ είναι δύο ακόμη “πειράματα”, όπως τα χαρακτήρισε: η αναγέννηση των εμπορικών στοών στο κέντρο της Αθήνας και της Πλατείας Θεάτρου.

“Ήδη στην Στοά Εμπόρων στην οδό Βουλής έχουν ανοίξει κοινωνικές επιχειρήσεις, στις οποίες άνεργοι άνω των 60 ετών, που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, εκπαιδεύονται ώστε να φτιάχνουν από ανακυκλωμένο χαρτί πολύ ενδιαφέρονται προϊόντα”, δήλωσε ο κ. Γαληνός, ενώ, όπως ανέφερε, στην Πλατεία Θεάτρου ο Δήμος έχει νοικιάσει και ανακαινίσει κλειστά καταστήματα και έχει καλέσει επιχειρήσεις πολιτιστικού χαρακτήρα να εγκατασταθούν σε αυτά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα