back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ιστορική πρόκριση η Λαμία – Απέκλεισε τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο

Διαβάστε επίσης

Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου πήρε η Λαμία που επικράτησε με σκορ 1-0 του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Η ομάδα της Φθιώτιδας άντεξε στην πίεση των «ερυθρολεύκων» και κατάφερε να πάρει την πρόκριση, κυρίως χάρη στον Σέρβο τερματοφύλακα, Μπόγιαν Σαράνοφ, ο οποίος είχε πολλά αποκρούσεις, αλλά ειδικότερα την απόκρουση στο πέναλτι του Φορτούνη στο 86’.

Τον απόλυτο έλεγχο του πρώτου ημιχρόνου είχε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κυριαρχούσε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, έφτασε την κατοχή της μέχρι και στο 72% και πίεζε ασφυκτικά την Λαμία που έπαιζε φουλ κλειστά!

Στο 9ο λεπτό ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και στην αγκαλιά του Σαράνοφ, ενώ στο 18’ το σουτ του Σολδάνο πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά μετά το σουτ του Μασούρα από τα όρια της περιοχής το… έβγαλε ο Σαράνοφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβαζαν διαρκώς τα… επίπεδα της πίεσής τους, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και προσπαθούσαν με ορθολογικό τρόπο να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ο Μπουχαλάκης βρήκε με ωραίο τρόπο τον Γκερέρο στην περιοχή αλλά το διαγώνιο τελείωμα του Ισπανού κατέληξε πάνω στον Σαράνοφ (26’), ενώ πέντε λεπτά μετά η κεφαλιά του Μπουχαλάκη κατέληξε ξανά πάνω στον πορτιέρε της Λαμίας που έδιωξε ενστικτοδώς. Το ημίχρονο τελείωσε με δύο καλές στιγμές για τον Ολυμπιακό αλλά στο 41’ ο Σαράνοφ μπλόκαρε την προβολή του Γκερέρο και στο φινάλε ο Μασούρας δεν βρήκε στόχο μέσα από την περιοχή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λοντίγκιν, Κούτρης, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (57’ Φορτούνης), Μασούρας, Νάτχο, Γκερέρο (57’ Ποντένσε), Σολδάνο (66’ Χασάν).

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Ασίγκμπα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (80’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπλάζιτς (68’ Μπουλούλης), Ασούμπρε (59’ Ρόμανιτς), Τομάς, Επστάιν, Καραμάνος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα